Συνάντηση ΠΑ.Σ.Π. – ΚΟΠ: Θέσπιση κοινής επιτροπής

Ο ΠΑΣΠ ενημέρωσε για την συνάντηση με την ΚΟΠ.

Αναλυτικά:

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, συνοδευόμενος από τους νομικούς συμβούλους του Συνδέσμου κ. Πάρη Σπανό και κ. Λοΐζο Χατζηδημητρίου, μετέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10/2020) στα γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), για προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ.

Η συνάντηση διευθετήθηκε ως συνέχεια των πολλών ανοικτών θεμάτων που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο και τα οποία ο ΠΑ.Σ.Π. θίγει κατά καιρούς μέσα από τη δημόσια του επικοινωνία.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π. υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γιώργος Κούμας, ενώ παρόντες στη συνάντηση από πλευράς Ομοσπονδίας ήταν o αναπληρωτής πρόεδρος κ. Χάρης Λοϊζίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Νικ Νικολάου και ο γενικός διευθυντής κ. Ανθούλης Μυλωνάς.

Αρχικά, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τα παράπονα που είχαν εκατέρωθεν από την άλλη πλευρά και ιδιαίτερα μετά την όξυνση των σχέσεων τους μετά την κρίση την περίοδο του lockdown. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική, με σημαντικότερη απόφαση που έχει παρθεί, αυτή της δημιουργίας κοινής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τους δύο προέδρους και από δύο μέλη από ΚΟΠ και ΠΑ.Σ.Π. Η επιτροπή αυτή θα συναντάται μία φορά το μήνα, για συζήτηση και επίλυση διαφόρων προβλημάτων που θα εγείρονται.

Τρία θέματα στην ατζέντα
Η αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π. έθεσε τρία βασικά θέματα προς συζήτηση στη συνάντηση, τα οποία ήταν 1) Η προστασία των ποδοσφαιριστών από τις επιπτώσεις της Πανδημίας, 2) Οι επικίνδυνες για την υγεία υψηλές θερμοκρασίες σε συνάρτηση με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων και 3) Οι μονομερείς αλλαγές από την ΚΟΠ σε Κανονισμούς και Ενιαίο Συμβόλαιο.

Στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο θέμα σήμερα για όλο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, ο κ. Νεοφυτίδης τόνισε στην ΚΟΠ ότι η προστασία της υγείας των μελών του Συνδέσμου αποτελεί τη προτεραιότητα για τη χρονιά αυτή.

Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατευτούν οι ποδοσφαιριστές από την υπερφόρτωση, στο ενδεχόμενο πολλών αγώνων σε περίπτωση αναβολών. Και για το λόγο αυτό, πρότεινε όπως από τις επόμενες αγωνιστικές, υιοθετηθεί η πρόνοια του International Football Association Board (IFAB) για δικαίωμα πέντε αλλαγών από τις ομάδες μας για το υπόλοιπο της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου.

Παράλληλα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. τόνισε ότι πρέπει να γίνεται άρτιος έλεγχος στα θέματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων (με έμφαση στα αποδυτήρια) και να βρεθούν λύσεις στις περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές του πρωτοκόλλου. Επίσης, είπε ότι πρέπει να καθιερωθούν τακτικά tests για COVID-19, με συνδυασμό κανονικών και rapid tests, ανά εβδομάδα.

Στο θέμα του ορισμού αγώνων σε ακατάλληλες ώρες λόγω της ζέστης, ο κ. Νεοφυτίδης τόνισε στον κ. Κούμα, ότι προέχει η προστασία της υγείας των παικτών. Εισηγήθηκε τη θέσπιση σχετικών κανονισμών και τακτικό έλεγχο, ενώ είπε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα και έγκαιρα η λύση με τον ανεπαρκή φωτισμό στα γήπεδα των μικρών κατηγοριών, για την περίοδο όπου πρέπει να ορίζονται αγώνες το βράδυ.

Στο θέμα των μονομερών αλλαγών από την ΚΟΠ των Κανονισμών και του Ενιαίου Συμβολαίου, ο ΠΑ.Σ.Π. τόνισε ότι προτού γίνονται αλλαγές αυτής της φύσεως από την Ομοσπονδία, πρέπει να προηγείται διάλογος με όλους τους μετόχους του αθλήματος, κάτι που θα αντιμετωπιστεί με τη σύσταση της κοινής επιτροπής.

Στην ευρύτερη ατζέντα του ΠΑ.Σ.Π. προς την ΚΟΠ υπήρχαν και αρκετά άλλα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν στις επικείμενες συναντήσεις της κοινής επιτροπής, όπως για παράδειγμα η προστασία και προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου και οι απαγορεύσεις στις συμμετοχές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών άνω των 28 ετών στην Γ΄ κατηγορία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy