Χειρότερα και από Ελλάδα στον χάρτη του κορωνοϊού

Σε δυσμενέστερη θέση εμφανίζεται η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, απο άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Ελλάδα, Νορβηγία και Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Καταλυτική ήταν η τελευταία εβδομάδα για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, καθώς κατέγραψε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Στον σχετικό πίνακα αναγράφονται με τη σειρά ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων από την αρχή της πανδημίας και στη συνέχεια ο αριθμός των περιστατικών τις τελευταίες 14 ημέρες, ανά 100.000 άτομα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για τις τελευταίες 14 ημέρες, η Κύπρος κατέγραψε ανά 100.000 κατοίκους 93.6 κρούσματα κορωνοϊού. Όσον αφορά την Ελλάδα ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στο 51.5, για τη Νορβηγία στο 37.3 και για τη Γερμανία στο 79.1

ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

    Σύνολο Κρουσμάτων       Θάνατοι        Θετικά περιστατικά

 

Κύπρος        2644                              25                                 93,6

 

Ελλάδα         25,370                         509                              51,5

 

Νορβηγία     16,136                        278                               37,3

 

Γερμανία     366,299                     9,789                             79,1

 

 

Ωστόσο, οι επόμενες μέρες κρίνονται ως κομβικές για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Μπορεί να χειροτερέψει και άλλο ο δείκτης γιατί γίνονται πολλής διαγνώσεις. 0206 Η Κύπρος πάει πολύ καλά στη θνησιμότητα. Δεν έχουν πεθάνει άνθρωποι και πρέπει να το προστατέψουμε», δήλωσε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Γιώργος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα τον επιδημιολόγο, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια η πραγματική εικόνα, ωστόσο δεν αποκλείεται η Κύπρος να βρεθεί και στη κόκκινη ζώνη επικινδυνότητας.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy