Κρούσμα σε Λύκειο στη Γεροσκήπου – Λειτουργεί κανονικά

Κανονικά λειτουργεί σήμερα Δευτέρα,  το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη στην Γεροσκήπου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού, σύμφωνα με την Ζωή Πολυδώρου, Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου.
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Πολυδώρου ανέφερε πως μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού στο συγκεκριμένο σχολείο ακολουθείται το πρωτόκολλο.
Ήδη οι διαδικασίες απολύμανσης ξεκίνησαν στο Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη από χτες, ενώ σε καραντίνα, έχουν τεθεί , όπως είπε, οι πολύ στενές επαφές της εκπαιδευτικού .
Δεν υπάρχει λόγος πανικού και ανησυχίας, είπε η κ. Πολυδώρου, προσθέτοντας πως τηρείται το πρωτόκολλο και ότι το σχολείο θα λειτουργήσει σήμερα κανονικά.
Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Πολυδώρου ανέφερε πως τρεις μαθητές εκ των οποίων δύο σε Λύκεια της Πάφου και ένας σε Γυμνάσιο θεωρούνται «πιθανά κρούσματα», δηλαδή, όπως εξήγησε, και οι τρεις μαθητές ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα εκτός σχολείου.
Είπε ακόμη, πως οι τρεις μαθητές θα παραμείνουν στο σπίτι τους, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Στο μεταξύ, ο  εντοπισμός περιστατικών Covid-19 οδηγεί σε αναστολή της λειτουργίας και του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη στην Πάφο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη στην Πάφο λόγω και της εκεί πυκνότητας θετικών αποτελεσμάτων σε διαγνωστικούς ελέγχους και των αναγκών να διεξαχθούν πρόσθετοι διαγνωστικοί έλεγχοι, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό παιδιών τα οποία παρέμεναν ήδη εκτός σχολείου, θα διακόψει τη φοίτηση των παιδιών για μερικές ημέρες, έως ότου ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες ειδικής πρόληψης.
«Οι γονείς θα ειδοποιηθούν από το σχολείο, σε μερικές ημέρες, για την επαναλειτουργία του με φοίτηση», σημειώνει.
Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποιεί από σήμερα  τον ειδικό μηχανισμό διαχείρισης σχολείων με περιστατικά κορωνοϊού προκειμένου, σε στενή συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες, να συμβάλει στη διαδικασία ιχνηλάτησης και να αντιμετωπισθεί η επιδείνωση που σημειώνεται αυτές τις μέρες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy