Καραγιάννης: Ο Θεός να μας φυλάξει αν μπούμε με αυτά τα νούμερα στον χειμώνα

Δραματική προειδοποίηση πως αν  μπούμε στους χειμερινούς μήνες με τα νούμερα που έχουμε σήμερα το πρόβλημα θα είναι μη διαχειρίσιμο, απηύθυνε απόψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OMEGA και σχολιάζοντας την δραματική έκρηξη των κρουσμάτων στην Κύπρο ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

«Ο θεός να μας φυλάξει», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το πρωί στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσαν για τις ενδείξεις που είχαν ως επιστημονική ομάδα  ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα ξέφευγαν.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιάννης ανάμεσα σε άλλα επισήμανε:

Για να είμαι ειλικρινής το θέσαμε υπόψη του προέδρου το πρωί. Για αυτό και τα μέτρα λήφθηκαν με επίγνωση του πού πηγαίνουμε.

Σε τέσσερεις ημέρες οι εισαγωγές από δύο ανέβηκαν σε 28, τις επόμενες  15 μέρες θα γεμίσει  το νοσοκομείο αναφοράς εάν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό.

Θερμή έκκληση να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα για μία εβδομάδα μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση.

Εάν εφαρμοστούν πιστά τα μέτρα πιστά ίσως προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε να βλέπουμε μικρή πτώση.

Αν μπούμε με αυτούς τους αριθμούς στους χειμερινούς μήνες ο θεός να μας φυλάξει.

Πιστεύω ακράδαντα πως το καλοκαίρι και ο καιρός ήταν σύμμαχος μας. Οι θερμοκρασίες που είχαμε με την ξηρή ατμόσφαιρα δεν ευνοούσαν το ιό.

Τώρα συμμαζευόμαστε και ότι και να κάνουμε δεν  μπορούμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Ας μην διευκολύνουμε την διασπορά του ιού. Ας ξεχάσουμε για ένα δεκαήμερο τις διασκεδάσεις.

Εάν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί τον οικειοθελή περιορισμό τότε θα μπουν και αυστηρότερα μέτρα διακίνησης με πρόστιμο σε όσους δεν υπακούσουν.

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy