Η ομάδα ιχνηλάτησης δυσκολεύετε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων… SOS εκπέμπει το Υπουργείο Υγείας

Τον κώδωνα  του κινδύνου με δραματικό τρόπο κρούει το Υπουργείο Υγείας  μετά την έκρηξη κρουσμάτων σήμερα στην Κύπρο, τα οποία ξεπέρασαν τα 200.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει: « Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όσο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει σε τόσο ψηλά επίπεδα και όσο η ομάδα ιχνηλάτησης αδυνατεί, λόγω του τεράστιου αριθμού επαφών που δηλώνει το κάθε περιστατικό, να προχωρήσει έγκαιρα σε εντοπισμό και απομόνωση των ατόμων, ο κίνδυνος για να μεταδοθεί ο ιός σε ηλικιωμένα άτομα ή χρόνιους ασθενείς, αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά και ο ήδη αυξημένος αριθμός ασθενών  που βρίσκονται σε νοσηλεία (21) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Βρισκόμαστε ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας και τυχόν αύξηση των εισαγωγών θα οδηγήσει αναπόφευκτα, στο χειρότερο σενάριο και δυστυχώς θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα, κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι επιθυμητό. Υπενθυμίζεται ότι στις 15/10 στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονταν πέντε ασθενείς, χθες δέκα, ενώ σήμερα ο αριθμός είναι στους 16, ενώ άλλοι τρεις ασθενείς βρίσκονται σε άλλα νοσηλευτήρια και δύο άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αναμένονται επίσης άλλες 8 εισαγωγές σήμερα το βράδυ».

Τα 202 νέα περιστατικά εντοπίστηκαν από σύνολο από σύνολο 4,966 εργαστηριακών διαγνώσεων. Τα 10 περιστατικά είναι υπό διερεύνηση και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθεί η ιχνηλάτησή τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy