Μερικό lockdown στη Λεμεσό και μέτρα σε όλη την Κύπρο ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας

Μερικό lockdown ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας για την επαρχία της Λεμεσού, καθώς αποφασίστηκε όπως κλείνουν οι χώροι εστίασης από τις 22:30 το βράδυ και περιορίζεται η κυκλοφορία στους δρόμους μετά τις 23:30. Την ίδια ώρα επεκτείνονται σε όλη την Κύπρο τα μέτρα που βρίσκονταν ήδη σε ισχύ σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής, τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι στιγμής για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, εφαρμόζονται πλέον σε όλη την Κύπρο από αύριο και θα ισχύουν για περίοδο δυο εβδομάδων.

Aποφασίστηκε η εφαρμογή έκτακτων πρόσθετων μέτρων σε όλες τις επαρχίες ως ακολούθως:

Περιορισμός συναθροίσεων σε οικίες και δημόσιους χώρους στα 10 άτομα,

75 άτομα μέγιστος αριθμός σε εκκλησίες,

Αθλητικοί αγώνες χωρίς θεατές

Μέγιστος αριθμός ανθρώπων σε υποστατικά εστίασης στα 75 άτομα εσωτερικά και 150 εξωτερικά.

Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα.

Ως επιπλέον μέτρο αποφασίστηκε σε υπεραγορές, φαρμακεία και άλλες ουσιώδης υπηρεσίες από τις 8:00 – 9:00 το πρωί θα εξυπηρετούνται μόνο οι ευάλωτες ομάδες.

Αυστηρότερα μέτρα για την Λεμεσό

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία της Λεμεσού αποφασίστηκε όπως:

Όλοι οι χώροι εστίασης στη Λεμεσό θα λειτουργούν μέχρι τις 10:30 το βράδυ
Η κίνηση στους δρόμους θα περιορίζεται μέχρι τις 11:30
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε παγκύπρια βάση θα ισχύουν από αύριο και για περίοδο δυο εβδομάδων ενώ για τη Λεμεσό μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και τα σχετικά πρωτόκολλα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για λήψη περαιτέρω μέτρων αν δεν περιοριστεί η διασπορά του ιού στην χώρα μας.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy