Αταλάντα…113 “βγαλμένη” από την ελληνική μυθολογία

Παίρνοντας το όνομά της  από την ηρωίδα της ελληνικής  μυθολογίας Αταλάντη, μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 113 χρόνια, στις 17 Οκτωβρίου 1907, ιδρύθηκε η Αταλάντα.

Η Αταλάντη,  την καταγωγή της οποίας διεκδικούν τόσο στη Βοιωτία όσο και στην Αρκαδία, αναφέρεται ως η πιο γρήγορη από όλους τους θνητούς, μοναδική δρομέας και με μεγάλες ικανότητες στο κυνήγι. Το προφίλ της  απεικονίζεται στο σήμα του συλλόγου.
Η ιταλική ομάδα που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μερικοί μαθητές λυκείου στο Μπέργκαμο (Εουτζένιο Ούριο, Τζούλιο και Φερούτσιο Αμάτι, Αλεσάντρο Φορλίνι και Τζιοβάνι Ρομπέτι) ίδρυσαν την Bergamasca Society of Gymnastics and Athletic Sports Atalanta (γυμναστικός αθλητικός σύλλογος που προσέθεσε λίγο αργότερα τμήμα ποδοσφαιρικό).

Το τμήμα ποδοσφαίρου ιδρύθηκε αμέσως ακόμα κι αν αναγνωρίστηκε από τη FIGC μόνο επτά χρόνια αργότερα.
Η πρώτη εμφάνισή της ήταν ασπρόμαυρη με κάθετες ρίγες με μαύρα σορτς. Εμφάνιση θα παρέμεινε μέχρι το 1920, όταν από τη συγχώνευση με την άλλη ομάδα του Μπέργκαμο, Μπεργκαμάσκα,  Società Bergamasca di Ginnastica e Scherma, θα περάσει στα «μαυρό-μπλε» (Nerazzurri).

Οι πρώτοι ανεπίσημοι φιλικοί αγώνες παίχτηκαν στην Piazza d’Armi και μετά μετακινήθηκαν στο Campo di Marte.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy