Η πρώτη και η τελευταία «κανονιά» των top scorers της Εθνικής Βραζιλίας

Οι Βραζιλιάνοι έχουν στο αίμα τους το ποδόσφαιρο και πολλοί εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη έχουν γεννηθεί στην χώρα του καφέ και της σάμπα.

Ποδοσφαιριστές που έχουν χαρακτηριστεί ως «μάγοι» για τα… κόλπα τους με την «στρογγυλή θεά». Τελευταίος μεγάλος «ταχυδακτυλουργός» ο Νεϊμάρ, ο οποίος με το χατ τρικ που σημείωσε απέναντι στο Περού έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής Βραζιλίας.

Με αφορμή το κατόρθωμα του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τα «μεγάλα κανόνια» της Βραζιλίας και συγκεκριμένα, την πρώτη και την τελευταία φορά που βρήκαν δίχτυα…

Πελέ

Αποτελεί εδώ και χρόνια τον αρχισκόρερ όλων των εποχών. Εχει σημειώσει 77 τέρματα σε 92 συμμετοχές και είναι ο νεότερος σκόρερ στην Ιστορία της «σελεσάο». Ο τεράστιος Πελέ σκόραρε τελευταία φορά με την Εθνική το 1971 σε ένα φιλικό με την Σάο Πάολο, ενώ πέτυχε το πρώτο του τέρμα το 1957 στην ήττα της Βραζιλίας με 2-1 από την Αργεντινή.

Νεϊμάρ
O Νεϊμάρ έφτασε τα 64 γκολ με την Εθνική Βραζιλίας. Η πρώτη φορά που βρήκε δίχτυα ήταν το 2010 σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Τα περισσότερα τέρματα που έχει σημειώσει σε έναν αγώνα είναι τέσσερα, σε έναν φιλικό απέναντι στην Ιαπωνία.

Ρονάλντο
Στις 4 Μαϊού 1994 ο Ρονάλντο συστήθηκε στο κοινό της Βραζιλίας με το γκολ που σημείωσε στο φιλικό με την Ισλανδία. Ηταν το πρώτο του με την «σελεσάο» και ακολούθησαν πολλές ένδοξες ημέρες. Το «φαινόμενο» σκόραρε για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο κύπελλο της Γερμανίας του 2006 απέναντι στην Γκάνα.

Ρομάριο
Ο Ρομάριο είναι ο 4ος σκόρερ στην Ιστορία της Βραζιλίας με 55 γκολ. Ανοιξε λογαριασμό στις 28 Μαϊου 1987 με την Φινλανδία και στις 27 Απριλίου 2005 στο φιλικό με την Γουατεμάλα σκόραρε για τελευταία φορά. Τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει σε ένα παιχνίδι ήταν το 2000 με την Βενεζουέλα, όπου σημείωσε τέσσερα τέρματα.

Ζίκο
Εχοντας σημειώσει 48 τέρματα, ο Ζίκο βρίσκεται στην 5η θέση των κορυφαίων σκόρερ. Για πρώτη φορά με την Εθνική Βραζιλίας σκόραρε στις 25 Φεβρουαρίου 1976 σε έναν φιλικό με την Ουρουγουάη. Αποχώρησε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στις 30 Απριλίου 1986 σημείωσε χατ τρικ σε φιλικό με την Γιουγκοσλαβία.

Μπεμπέτο
Ο Μπεμπέτο είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους επιθετικούς της Βραζιλίας. Το πρώτο του γκολ, ωστόσο, άργησε να έρθει τέσσερα χρόνια. Εκανε ντεμπούτο με τη «σελεσάο» το 1985, αλλά στις πρώτες έξι συμμετοχές δεν σκόραρε. Εκτοτε κλήθηκε εκ νέου στην εθνική το 1989 και σε ένα φιλικό απέναντι στο Περού σημείωσε το πρώτο του τέρμα. Τελευταία φορά σκόραρε στο παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 απέναντι στη Δανία.

Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο έχει τιμήσει τα ελληνικά γήπεδα με την παρουσία του και ήταν ένας από τους μεγάλους σκόρερ της Εθνικής Βραζιλίας. Ο «Ρίμπο» έχει σκοράρει 35 φορές σε 74 συμμετοχές. Πρώτη φορά βρήκε δίχτυα στις 16 Δεκεμβρίου 1993 στο φιλικό με το Μεξικό, ενώ τελευταία φορά με το εθνόσημο στο στήθος χρίστηκε σκόρερ στις 16 Νοεμβρίου 2003 σε αγώνα με το Περού (1-0) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ροναλντίνιο
Το χαμογελαστό παιδί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σημείωσε 33 γκολ σε 97 παιχνίδια. Το πρώτο του γκολ με την Εθνική Βραζιλίας ήρθε 30 Ιουνίου 1999 στο Κόπα Αμέρικα με αντίπαλο την Βενεζουέλα, ενώ τελευταία φορά σκόραρε στις 11 Οκτωβρίου 2011 σε φιλικό με το Μεξικό.Ο Ροναλντίνιο έχει σημειώσει και δύο φορές χατ τρικ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy