Διαδικτυακά τα μαθήματα στο ΤΕΠΑΚ ελέω κορωνοιού

Τη λήψη άμεσων μέτρων που θα συμβάλουν στη διάσπαση των αλυσίδων μετάδοσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, αποφάσισε σήμερα το  Πρυτανικό Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο συνήλθε το πρωί για αξιολόγηση των μέχρι στιγμής δεδομένων σε σχέση με τη διαχείριση του covid-19 στο Πανεπιστήμιό μας.

Σε γραπτό μήνυμά του προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης αναφέρει πως «όπως σας ενημέρωσα τις προηγούμενες μέρες, είχαμε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη φοιτητική μας κοινότητα και ενεργοποιήσαμε άμεσα σειρά δράσεων, όπως ήταν η διεξαγωγή συγκεκριμένων μαθημάτων διαδικτυακά, η απολύμανση κτιρίων κλπ».

«Χθες το απόγευμα, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του μεγαλύτερου ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων στην Κύπρο από το ξέσπασμα της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε δημοσίως έντονη ανησυχία για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο. Όπως ξέρετε, καθ΄ όλους τους προηγούμενους μήνες η κάθε μας απόφαση λαμβανόταν με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία και την προστασία της υγείας των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, εξασφαλίζαμε την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων και την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού προγράμματος», αναφέρει ο Πρύτανης.

«Τώρα», σημειώνει, «με στόχο να βοηθήσουμε στη διάσπαση των αλυσίδων μετάδοσης του ιού στην Κύπρο, αποφασίσαμε τα ακόλουθα με άμεση και αυστηρή εφαρμογή για την περίοδο Πέμπτη 15/10 έως την Τετάρτη 28/10:

1.            Όλα τα μαθήματα, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, θα προσφέρονται διαδικτυακά. Θα ακολουθήσει μήνυμα του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων με αναλυτικές επεξηγήσεις σχετικά με τους τρόπους διεξαγωγής των διαδικτυακών μαθημάτων.

2.            Όλα τα εργαστηριακά μαθήματα αναστέλλονται.

3.            Η πρακτική άσκηση αναστέλλεται για την ίδια περίοδο, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων όπου υπάρχει έγκριση από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Τμημάτων».

Τα πιο πάνω, προσθέτει, «αποφασίστηκαν για προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για  απολύμανση χώρων, σωστή ιχνηλάτηση και κοινωνική αποστασιοποίηση.  Το Πανεπιστήμιο θα αξιολογεί διαρκώς την κατάσταση και θα σας ενημερώνει αναλόγως των  εξελίξεων.  Το Πανεπιστήμιο, αναμένεται ότι θα επανέλθει με μαθήματα σε φυσική παρουσία στις 29/10, νοουμένου ότι το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες».

Επίσης, συνεχίζει, «το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους του για την παροχή κάθε βοήθειας σε σχέση με την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.  Η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας, η Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας και το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα να παρέχουν σε φοιτητές και διδάσκοντες κάθε πληροφορία και καθοδήγηση».

«Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα συνεχίζουμε όλοι να τηρούμε τις πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Πολιτείας για διασφάλιση, πρωτίστως, της υγείας όλων ως επίσης της, όσο το δυνατόν, ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου», καταλήγει ο Πρύτανης Ζαφείρης στη γραπτή του ενημέρωση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy