Καταργείται από 1η Νοεμβρίου το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του Υπουργών Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών αποφάσισε την κατάργηση του παρόντος Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Η πρόταση των δύο Υπουργών βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του προγράμματος, ανέφερε ο κ. Κούσιος σε δηλώσεις μετά το πέρας έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είπε επίσης ότι η κατάργηση του προγράμματος έχει ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2020.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θα εξετάσει συνολικά την πολιτική της για ενθάρρυνση των επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που γίνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε ερώτηση αν θα γίνει καινούργιο πρόγραμμα, απάντησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν τον φως της δημοσιότητας με το βίντεο του Al Jazeera ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε άλλη δήλωση.

Είπε επίσης ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συζήτησε θέματα κορωνοϊού.

ΚΥΠς

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy