Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία του να καθοδηγήσει τη χώρα σε ταραχώδεις καιρούς που επιδεινώθηκαν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και σκούπισε τα δάκρυά του.

«Ο λαός μας με εμπιστεύτηκε μέχρι τον ουρανό και μέχρι τα βάθη της θάλασσας αλλά απέτυχα κάποιες φορές να τα καταφέρω σε ικανοποιητικό βαθμό» είπε ο εμφανώς συγκινημένος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Korean Times που επικαλείται ο Guardian. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό», προσέθεσε.

Στη συνέχεια επικαλέστηκε τον παππού και τον πατέρα του – τους δύο προηγούμενους ηγέτες της Βόρειας Κορέας: «Παρόλο που μου ανατέθηκε η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας συνεχίζοντας το έργο των συντρόφων μας, Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι προσπάθειές μου δεν ήταν αρκετές για να σηκώσουν το βάρος των δυσκολιών της ζωής από τις πλάτες του λαού».

Το διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ-Ουν ήταν γεμάτο με «βαριές» λέξεις όπως «σοβαρές προκλήσεις», «αμέτρητες δοκιμασίες» και «άνευ προηγουμένου καταστροφές», σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Είναι σημαντικό να δούμε γιατί ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δάκρυσε σε μια τέτοια περίσταση», δήλωσε ο Χονγκ Μιν, διευθυντής του τμήματος της Βόρειας Κορέας στο Κορεατικό Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης. «Πίσω από το μήνυμά του, μπορεί κανείς να “διαβάσει” ότι ο Κιμ αισθάνεται μεγάλη πίεση» τόνισε.

reader.gr