Συγκεκριμένα, ο ΠΑ.Σ.Π. ζητά όπως οι ορισμοί των εξ αναβολής αγώνων των δύο πιο πάνω ομάδων για τις 21 Οκτωβρίου, μετακινηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ούτως ώστε οι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν σε μέγιστο βαθμό λόγω του περιορισμού εξαιτίας του κορωνοϊού, να έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν με ομαλό και προσεκτικό τρόπο σε κατάσταση σωστού match fitness.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, εξήγησε το σκεπτικό της επιστολής: «Μετά τον υποχρεωτικό πολυήμερο περιορισμό μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού, τυχόν επαναφορά τους στην αγωνιστική δράση, με συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη και Σάββατο, θα είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους. Καταλαβαίνω ότι λόγω του Euro U17 που θα διοργανώνει η Κύπρος τον Μάιο, η ΚΟΠ πιέζεται να τελειώσει νωρίτερα τη σεζόν, όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε λόγω αυτού του γεγονότος, εκπτώσεις στην προστασία της υγείας των παικτών. Είναι σημαντικό, η επάνοδος στη δράση των αθλητών μετά από περιορισμό λόγω του COVID-19, να γίνεται με τον σωστό τρόπο».

Θυμίζουμε ότι η ΚΟΠ όρισε για τις 21 Οκτωβρίου τους αγώνες Άρης-Εθνικός για το Κύπελλο και Δόξα-Νέα Σαλαμίνα για την 4η αγωνιστική, ενώ την επόμενη Τετάρτη (28/10) όρισε τα δύο αναβληθέντα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής, το Νέα Σαλαμίνα -Ερμής και Εθνικός-Ανόρθωση, αναγκάζοντας έτσι τις ομάδες να δώσουν τέσσερις αγώνες μέσα σε δύο εβδομάδες.