Nations League: Νίκες για Γερμανία και Ισπανία

Η Ισπανία διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου της καθώς επικράτησε 1-0 της Ελβετίας με γκολ του Ογιαρθάμπαλ. Η Γερμανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Nations League περνώντας από την έδρα της Ουκρανίας με 1-2.
Η Ισπανία επικράτησε 1-0 της Ελβετίας στην Μαδρίτη και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τους επτά βαθμούς στον τέταρτο υποόμιλο του League A του Nations League.
Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκίνησε δυνατά, όμως στο 14ο λεπτό οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που απέκτησαν το προβάδισμα. Η Ελβετία έκανε ένα τραγικό λάθος στην άμυνα, οι γηπεδούχοι έκλεψαν και ο Ογιαρθάμπαλ, έπειτα από την πάσα του συμπαίκτη του στην Ρεάλ Σοθιεδάδ Μερίνο, με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.
Η Ισπανία είχε την ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ στο 28ο λεπτό. Ο Νάβας έβγαλε μία σέντρα, ο Φεράν Τόρες πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Ζόμερ απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες. Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή και ήλεγχαν το παιχνίδι παρά την υψηλή πίεση των Ελβετών, οι οποίοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης.
Στο 68ο λεπτό ο Τόρες εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Ράμος πήρε την κεφαλιά, η οποία ήταν άστοχη. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Γερμανία, η οποία επικράτησε 1-2 της Ουκρανίας στο Κίεβο. Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ έφτασε τους πέντε βαθμούς και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση.
Οι Γερμανοί εμφάνισαν αρκετά προβλήματα στον δημιουργικό τομέα, αν και είχαν την κατοχή της μπάλας στην αρχή του ματς. Ωστόσο κατάφεραν να προηγηθούν στο 20ο λεπτό. Ο Ρούντιγκερ γύρισε ωραία στην περιοχή και έβγαλε την πάσα στον Γκίντερ, ο οποίος πλάσαρε για το 0-1.
Ο τερματοφύλακας της Ουκρανίας υπερασπίσθηκε την εστία του σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα εκτινάχθηκε απομακρύνοντας ένα μακρινό σουτ του Κίμιχ (31′), ενώ έκανε μία τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Γκνάμπρι στο 35ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους από νωρίς στο δεύτερο μέρος. Ο Μπούστσαν, αυτή την φορά έγινε μοιραίος για την ομάδα του, έχασε τον έλεγχο σε μία σέντρα του Κλόστερμαν και ο Γκορέτσκα με το κεφάλι έγραψε το 0-2.
Η Γερμανία έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αν και έδωσε κάποιο χώρο στους Ουκρανούς. Στο 75ο λεπτό ο Ζούλε έκανε το λάθος και ανέτρεψε τον Γιάρεμτσουκ μέσα στην περιοχή και έτσι στο 77′ ο Μαλινόβσκι εκτέλεσε εκπληκτικά μειώνοντας σε 1-2.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ισπανία 7
2. Γερμανία 5
3. Ουκρανία 3
4. Ελβετία 1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy