Σχέδιο ριζικών αλλαγών στο αγγλικό ποδόσφαιρο στηρίζουν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γ.

Το πλάνο αυτό, με την ονομασία “Project Big Picture”, φέρει την υπογραφή του προέδρου της EFL (διοργανώτρια αρχή των τριών μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών), Ρικ Πάρι, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προβλέπει μείωση των ομάδων της Premier League από 20 σε 18, κατάργηση του League Cup και του Community Shield και γενναία χρηματοδότηση της EFL από την Premier League, τόσο βραχυπρόθεσμα (κονδύλι 250 εκατ. λιρών) όσο και μακροπρόθεσμα (το 25% των εσόδων της μεγάλης κατηγορίας).

Η δημοσιοποίηση του σχεδίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από την Premier League όσο και από τη βρετανική κυβέρνηση. «Είμαστε έκπληκτοι και απογοητευμένοι διότι, σε μία περίοδο κρίσης, που καλέσαμε τις ανώτερες κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να συναντηθούν και να ολοκληρώσουν μία συμφωνία στήριξης των ομάδων χαμηλότερων κατηγοριών, φαίνεται ότι “μαγειρεύονται” συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που θα δημιουργήσουν ένα κλειστό “μαγαζί” στην κορυφή του αθλήματος», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας.

Από την πλευρά της, η Premier League εξέδωσε ανακοίνωση, όπου τονίζει μεταξύ άλλων ότι «… ένας αριθμός προτάσεων στο σχέδιο που δημοσιεύεται σήμερα, θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο σύνολο του αθλήματος. Είμαστε απογοητευμένοι που ο Ρικ Πάρι, πρόεδρος της EFL, στηρίζει επίσημα αυτό το σχέδιο. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, συνεπώς αυτή η δουλειά θα έπρεπε να γίνει μέσα από τους κατάλληλους διαύλους, δίνοντας σε όλους τους συλλόγους την ευκαιρία να συνεισφέρουν».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε, ο Ρικ Πάρι δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη που κάναμε διάλογο με δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους μας. Η Premier League θα μπορούσε να καταθέσει τις προτάσεις της ανά πάσα στιγμή, θα μπορούσε να επιλύσει το βραχυπρόθεσμο ζήτημα χρηματοδότησής μας πολύ πιο γρήγορα, για κάποιον λόγο δεν το έκανε και βρισκόμαστε εδώ που είμαστε. Ήταν μία ιδέα που έπρεπε να βγει προς τα έξω. Προφανώς θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις, αλλά το θέμα είναι να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο για το μέλλον. Αν αυτό δεν ικανοποιεί τους πάντες, ας είναι…».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy