Ο απίθανος Ντανίλο Πετρούτσι κέρδισε στη Γαλλία υπό βροχή

Υπό βροχή ο Ντανίλο Πετρούτσι δικαιώνει το τίτλο του καλύτερου στην βροχή. Στη 2η θέση ο απίστευτος Άλεξ Μάρκεθ και 3ος ο Πολ Εσπαργκαρό. Έπεσε ο Ρόσι στην 3η στροφή του αγώνα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

O Nτανίλο Πετρούτσι είναι ο θριαμβευτής του εφετινού Γαλλικού Γκραν Πρι του πρωταθλήματος MotoGP. Για τον Ιταλό είναι η δεύτερη νίκη του στο MotoGP μετά την παρθενική του πέρυσι στο Μουτζέλο, ενώ ταυτόχρονα είναι ο έβδομος διαφορετικός αναβάτης που έχει νικήσει εφέτος στο ΜotoGP. Εξαιρετική επίδοση σημείωσε και ο ρούκι Άλεξ Μάρκεζ, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP στο βάθρο, ενώ ήταν και το πρώτο πλασάρισμα αναβάτη της Honda στο βάθρο για εφέτος. Τρίτος είδε την καρό σημαία ο Πολ Εσπαργκαρό.

Στο Γκραν Πρι Γαλλίας είχαμε αρκετές εγκαταλείψεις και έτσι τερμάτισαν συνολικά μόνον 15 οδηγοί. Tην πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν μετά τον τρίτο Πολ Εσπαργκαρό οι Ντοβιτσιόζο, Ζαρκό, Ολιβέιρα, Νακαγκάμι, Μπραντλ, Κουαρταραρό και Βινιάλες, ενώ ο Ρόσι εγκατέλειψε μετά από πτώση ήδη στον πρώτο γύρο.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα παραμένει πρώτος στη γενική βαθμολογία ο Φάμπιο Κουαρταραρό με 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Μιρ και 18 από τον Ντοβιτσιόζο, ενώ ο Μίλερ απέχει 19 βαθμούς από την κορυφή.

O Πετρούτσι έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούσε η βροχή, ενώ ο Άλεξ Μάρκεζ ήταν εκπληκτικός και ανέβαινε συνέχεια θέσεις έως το τέλος που τερμάτισε δεύτερος, αν και είχε ξεκινήσει από την 18η θέση. Οι αναβάτες σκόπευαν να ξεκινήσουν με ελαστικά στεγνής πίστας, άλλαξαν όμως γνώμη καθώς έπιασε μπόρα πέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, οπότε υπήρξε καθυστέρηση και περιορίστηκε η διάρκεια του αγώνα σε 26 γύρους. Ακολούθως άλλαξαν σε βρόχινα ελαστικά, καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη, όμως εν τω μεταξύ είχε σταματήσει η βροχή.

Θύμα αυτής της ολισθηρότητας ήταν ο Ρόσι που σημείωσε πτώση μετά από μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα, όταν γλίστρησε ο πίσω τροχός της Yamaha του. Ο Ντανίλο Πετρούτσι πέρασε πρώτος στον τέταρτο γύρο και άρχισε να χτίζει σταδιακά διαφορά από τους υπόλοιπους, ενώ ο Ρινς έπεσε επτά γύρους πριν το τέλος και ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση, την οποία κατέκτησε έτσι ο Ντοβιτσιόζο.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy