Βαριά πρόστιμα σε υποστατικά στη Λεμεσό για τα μέτρα κατά του Covid19

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Τις τελευταίες 72 ώρες, [9-11/10/2020] μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν 1,697 ελέγχους σε υποστατικά σε όλες τις επαρχίες και προέβηκαν συνολικά σε 20 καταγγελίες υποστατικών και 26 πολιτών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών για τα υποστατικά, αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας από υπαλλήλους και υπεύθυνους υποστατικών, καθώς επίσης και τη μη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Σε τρία υποστατικά, εκδόθηκαν εξώδικα ύψους 4 χιλιάδων ευρώ (στα δύο) και 8 χιλιάδων στο τρίτο (Όλα στην επαρχία Λεμεσού). Επίσης σε υποστατικό στη Λάρνακα, εκδόθηκε εξώδικο ύψους 3 χιλιάδων ευρώ (υπήρχαν εντός του υποστατικού 152 άτομα αντί 75), ενώ σε δύο άλλα (επαρχία Πάφου) εκδόθηκαν εξώδικα χιλίων ευρώ, για τον λόγο, ότι στο ένα ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα και υπήρχαν ιστάμενοι πελάτες που χόρευαν, ενώ στο άλλο υπήρχε συνωστισμός και ιστάμενοι πελάτες.

Για άλλα δύο υποστατικά (επαρχία Πάφου) σχηματίστηκε ποινικός φάκελος, για μη χρήση μάσκας και χωρίς άδεια λειτουργίας και ποτού για το ένα και για συνωστισμό, θερμομέτρηση, ιστάμενοι πελάτες και μη ορθή χρήσης μάσκας από τον υπεύθυνο για το άλλο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τα μέλη της Αστυνομίας προχωρούν σε καταγγελίες εκεί και όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, για αποφυγή της διασποράς του ιού.

Είναι καθήκον όλων των πολιτών η επίδειξη ανάλογης πειθαρχίας και υπευθυνότητας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που λαμβάνονται για το καλό όλων μας.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy