Πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου στην Μπαρτσελόνα

Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής θα βρεθεί το προσεχές διάστημα ο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς η πρωτοβουλία για την «εκθρόνισή» του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών από μέλη του συλλόγου. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Ζόρντι Φαρέ, κατατέθηκαν συνολικά 20.687 υπογραφές, εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί οι 16.521, αριθμός που αντιπροσωπεύει το ποσοστό που είναι απαραίτητο για να προκληθεί ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ισπανικού συλλόγου, η διοίκηση είναι πλέον υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 10-20 εργάσιμων ημερών να διεξάγει ψηφοφορία μεταξύ των μελών, με ερώτημα την αποδοχή ή μη της πρότασης μομφής. Για να επιτευχθεί η απομάκρυνση του προέδρου, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Σημειώνεται ότι είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, που κατατίθεται πρόταση μομφής κατά προέδρου. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν επαρκές για να απομακρυνθεί ο επικεφαλής του συλλόγου.

Η τρέχουσα θητεία του Μπαρτομέου ολοκληρώνεται κανονικά το 2021, όταν και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy