Ανοίγουν μέρος του Βαρωσιού οι τούρκοι!

Το άνοιγμα  μέρους του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σύμφωνα με τ/κ μέσα ενημέρωσης.

Ο Τατάρ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα Βαρώσια  αναμφισβήτητα είναι έδαφος της Βόρειας Κύπρου. Συγκεκριμένα,  είπε: «Κάνουμε το πρώτο συγκεκριμένο βήμα σύμφωνα με τον οδικό μας χάρτη, ανοίγουμε την παράκτια ζώνη». Ο «πρωθυπουργός»,  δήλωσε ότι το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την παραλία από την Πέμτπη το πρωί.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν δήλωσε: «Συγχαίρω όλους τους Τουρκοκύπριους για αυτήν την όμορφη εξέλιξη. Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ενοχλήσει πολλά μέρη», προσθέτοντας μάλιστα ότι ήταν πάντα υπομονετικοί και ότι αυτή η υπομονή δεν ανταμείφθηκε.

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος, υπενθύμισε επίσης τη διαδικασία του Σχεδίου Ανάν, λέγοντας ότι η Βόρεια Κύπρος αποκλείστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ των ισχυρισμών, γράφει η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, ότι τον καθαρισμό της περιοχής θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, ενώ σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας του «δήμου» Αμμοχώστου «καθαρίζουν μέσα από το συρματόπλεγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση τις τελευταίες ήταν σε συνεχής διπλωματικές προσπάθειες σε πολλά επίπεδα για να αποτραπεί η συγκεκριμένη εξέλιξη.

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy