Μεγαλώνουν οι αλυσίδες κρουσμάτων από το ποδόσφαιρο

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα (28/9) 17 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τις αλυσίδες κρουσμάτων που προέρχονται από το ποδόσφαιρο να μεγαλώνουν.

Αναλυτικά που βρέθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού:

Συγκεκριμένα, 4 κρούσματα προέκυψαν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο 3.000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας. Τα τρία προέκυψαν από τις δειγματοληψίες που έγιναν στις 26/9 στο Μακένζι. Το 1ο άτομο είχε στις 26/9 πυρετό και μυαλγίες και έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος. Είναι εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Λειβάδια,που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα. Το 2ο άτομο δεν έχει συμπτώματα. Το 3ο άτομο έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος και είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος είναι συγγενής ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.

Χθες ανακοινώθηκαν άλλα 2 άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.

Το 4ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης.

Τρία κρούσματα προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, τα 2 άτομα είναι Βούλγαροι που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο. Επέστρεψαν από τη Βουλγαρία στις 13/9 και έκαναν την εξέταση τη 12η μέρα πριν αποδεσμευτούν από την καραντίνα, όπως προβλέπεται από το σχετικό Διάταγμα.

Το 3ο άτομο είναι Βρετανός τουρίστας που έφτασε στην Κύπρο στις 18/9 και βρισκόταν σε διακοπές στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στις 27/9 ανέπτυξε συμπτώματα (πυρετός, πονόλαιμος, μυαλγίες, πονοκέφαλος).

Τέσσερα προέκυψαν από πτήσεις και συγκεκριμένα το ένα άτομο έφτασε στην Λάρνακα από το Βίλνιους στις 27/9.
Τρία άτομα έφτασαν από το Βουκουρέστι στην Λάρνακα στις 27/9 και σχετίζονται μεταξύ τους.

Επιπρόσθετα, 6 κρούσματα προέκυψαν από ιχνηλάτηση ως ακολούθως:

Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στην ίδια εταιρεία στην Λεμεσό όπου εντοπίστηκαν 5 Τσέχοι και 2 Κύπριοι εργαζόμενοι (23/9, 26/9, 27/9). Το cluster έχει 8 άτομα περιλαμβανομένου του σημερινού.

Δύο άτομα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας από Γυμνάσιο στην Λεμεσό που ανακοινώθηκε χθες.

Το 4ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 25/9 με συμπτώματα.
Το 5ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 26/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία. Παρόλο που είχε προγραμματισμένο ραντεβού για δειγματοληψία μέσω της ιχνηλάτησης, έκανε την εξέταση ιδιωτικά.
Το 6ο άτομο είναι ο στέλεχος του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας.

Στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 15 ασθενείς εκ των οποίων οι 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy