Εγκρίθηκε νέo κονδύλι για τεστ κορωνοϊου

Αυστηρότερα είναι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται πλέον στα ιδιωτικά εργαστήρια που διενεργούν εργαστηριακές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, ενώ ομάδα που καταρτίστηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες διενεργεί συνεχείς ελέγχους ώστε να αποφευχθούν λάθη που έγιναν στο παρελθόν, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η Επιτροπή Οικονομικών προχώρησε στην αποδέσμευση κονδυλίων ύψους €2,69 εκατομμυρίων, για το Υπουργείο Υγείας, τα οποία αφορούν κυρίως αγορά υπηρεσιών για διενέργεια μοριακών εξετάσεων για τη νόσο Covid-19, συντονισμό της διαδικασίας ιχνηλάτησης και τους ελέγχους στα αεροδρόμια.

Για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για Covid-19 μέσω συμβάσεων με ιδιωτικά εργαστήρια αποδεσμεύτηκε κονδύλι ύψους €1,41 εκατ. και για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής στα πλαίσια της ιχνηλάτησης, κονδύλι αξίας €700.000 .. Σημειώνεται ότι ήδη η Βουλή είχε αποδεσμεύσει κονδύλι 8 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες διενέργειας τεστ, καλύπτοντας με αυτά τα περισσότερα τεστ που έγιναν μέχρι τώρα. Η τιμή των τεστ από τις προσφορές που κατακυρώθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια είναι μεταξύ 40-45 ευρώ ανά εξέταση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy