“Δεν έχουμε περιθώρια για πολλές αναβολές, μειώνονται οι διαθέσιμες ημερομηνίες”

Ο Σάββας Κωνσταντίνου, τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ, μίλησε σήμερα (28/9) στον ΣΠΟΡ FM 95,0.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Μας ανησυχεί γιατί δεν έχουμε περιθώρια για πολλές αναβολές αλλά από την άλλη όμως όλοι ήμασταν βέβαιοι ότι θα βρεθούν κρούσματα και στο ποδόσφαιρο. Επίσης δεν είναι φαινόμενο που ισχύει μόνο στην Κύπρο. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν κρούσματα σε πάρα πολλές ομάδες. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα κρούσματα. Η προσπάθεια μας είναι να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα μας».

Αν δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο από κάποιες ομάδες: «Υπήρχαν πάντα υπεύθυνοι στην κάθε ομάδα για τήρηση του πρωτοκόλλου. Η κοινότητα του ποδοσφαίρου είναι μέλος της κοινότητας του πληθυσμού στην Κύπρο. Το ότι υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν. Εβδομαδιαία, η ΚΟΠ στέλνει εγκυκλίους και προσπαθεί να πιέσει για να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Η προσπάθεια μας είναι να πείσουμε τον κόσμο για τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά είναι άδικο να βομβαρδίζεται το ποδόσφαιρο γιατί δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Το πρωτόκολλο διασφαλίζει ότι όσα κρούσματα κι αν βρεθούν μπορούν οι ομάδες να προπονούνται με τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι».

Για τις αναβολές αγώνων: «Είναι πιεσμένα τα ημερολόγια μας. Μειώνονται οι διαθέσιμες ημερομηνίες και κάνει τη δουλειά μας πολύ δύσκολη στο να αναβάλλονται παιχνίδια. Θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε κάτω από αυτές τις έκτακτες συνθήκες».

Για τα τεστ στις μικρές κατηγορίες: «Θεωρώ ότι από αύριο ή το αργότεροι μεθαύριο θα ξεκινήσουν οι δειγματολογικοί έλεγχοι».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy