Έστησαν πάρτι σε οικία στη Λάρνακα – Εξώδικο σε 13 πρόσωπα, ενώπιον Δικαστηρίου ο ιδιοκτήτης

Η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους, σε σχέση με την τήρηση των προνοιών των διαταγμάτων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 6.00 το πρωί χθες Παρασκευή, μέχρι και τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν πέραν των 450 ελέγχων σε υποστατικά ανά το παγκύπριο. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων σε πέντε υποστατικά, οι υπεύθυνοι των οποίων καταγγέλθηκαν, ενώ άλλα 22 άτομα συνολικά επίσης καταγγέλθηκαν με την έκδοση εξώδικου χρηματικού προστίμου. Από αυτά τα 22 άτομα, τα οκτώ καταγγέλθηκαν για μη χρήση μάσκας προστασίας κατά την παρουσία τους στα υποστατικά που ελέγχθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 14 άτομα καταγγέλθηκαν για παράνομη συνάθροιση σε κατοικία στην Λάρνακα.

Στην κατοικία είχαν μεταβεί για έλεγχο γύρω στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και άλλα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μετά από πληροφορία για παράνομη συνάθροιση. Στην αυλή της οικίας, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε συνεστίαση, 20 πρόσωπα, κατά παράβαση του πρόσφατου διατάγματος, ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου, το οποίο απαγορεύει τη συνάθροιση σε κατοικίες ή και σε δημόσιους χώρους στην Λάρνακα, αριθμού πέραν των 10 ατόμων ανά οικία ή ανά ομάδα.

Από τα 20 πρόσωπα, οι 18 ήταν καλεσμένοι των δύο ενοίκων. Έξι από αυτούς ήταν ανήλικοι και οι άλλοι 14 ήταν ενήλικες. Από τους ενήλικες καταγγέλθηκαν με εξώδικο χρηματικό πρόστιμο 13 ενήλικοι καλεσμένοι, ενώ ο ενήλικας ένοικος του σπιτιού, καταγγέλθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και θα κληθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση υπόθεσης παράνομης συνάθροισης.

Οι έλεγχοι που διεξάγει η Αστυνομία για εφαρμογή των μέτρων προστασίας που καθορίζουν τα διατάγματα για την λοιμοκάθαρση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και τα μέλη της Δύναμης θα προβαίνουν σε καταγγελίες εκεί και όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, στοχεύοντας στην αποφυγή της εκ νέου εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy