Οι αντίπαλοι του Κεραυνού στο BCL, με τούρκους στον όμιλο

Ιστορική ήταν η χθεσινή (24/09) βραδιά για τον Κεραυνό και την κυπριακή καλαθόσφαιρα, μετά την νίκη του σωματείου του Στροβόλου επί της Ντόναρ Γκρόνιγκεν από την Ολλανδία με σκορ 60-57, που έφερε την πρόκριση στους ομίλους του Basketball Champions League.

Τονίζεται πως είναι η πρώτη φορά όπου Κυπριακή ομάδα καταφέρνει να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA.

Τις προηγούμενες ημέρες το Basketball Champions League ανακοίνωσε την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του για την περίοδο 2020-2021, λόγω και των νέων συνθηκών που υπάρχουν μετά την έξαρση της πανδημίας του covid-19.

Έτσι οι όμιλοι αντί να υπάρχουν τέσσερις όμιλοι των οκτώ ομάδων, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Παράλληλα, οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες για κάθε όμιλο, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να διεξαχθεί αγώνας σε περίπτωση αναγκαστικής ματαίωσής του, λόγω του covid-19.

Συνολικά δηλαδή κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει έξι αναμετρήσεις στον όμιλο, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας, απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις του κάθε ομίλου, θα προκριθούν στην φάση των «16».

Μετά τα νέα δεδομένα λοιπόν, ο Κεραυνός θα αγωνιστεί στον Β’ όμιλο του Basketball Champions League, απέναντι στους: Ντιζόν (Γαλλία), Τόφας (Τουρκία) και την Νίμπουργκ (Τσεχία).

cbf.basketball

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy