Τι είπε για την συνάντηση ΚΟΠ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ και την έξαρση των κρουσμάτων ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της ΚΟΠ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μίλησε σήμερα (24/9) στον ΣΠΟΡ FM μετά την συνάντηση ΚΟΠ-Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σημερινή σύσκεψη που έγινε μεταξύ ΚΟΠ και Υπουργείου Υγείας: «Έχει γίνει μια εποικοδομητική συνάντηση σήμερα και ανταλλαγή απόψεων μέσα στο φαινόμενο κρουσμάτων. Πλέον γίνεται ανησυχητική η στατιστική, ιδιαίτερα σε μια κοινότητα που είναι πληθυσμιακά μικρή όπως είναι η Λάρνακα. Δυστυχώς μετά λύπης μας έχουμε παρατηρήσει ότι δεν τίθεται η ανάλογη σοβαρότητα στην επιτήρηση και εφαρμογή του πρωτοκόλλου. Συζητήθηκαν κάποια θέματα που αφορούν την εφαρμογή κάποιων πιο αυστηρών μέτρων. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί κάποιες από τις εισηγήσεις. Στόχος είναι η συμβουλή και όχι η τιμωρητική προσέγγιση. Όταν έχουμε τέτοια κρούσματα, μόνο με παραβίαση των πρωτοκόλλων μπορεί να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη στατιστική των κρουσμάτων».

Για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στη Λάρνακα: «Δεν είμαστε υπέρ της τιμωρίας των φιλάθλων. Είναι διότι η Λάρνακα αποτελεί μια αλυσίδα μετάδοσης σαν πόλη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις».

Για το πότε αναβάλλεται ένας αγώνας: «Προνοήσαμε ότι στην αναβολή με το ένα κρούσμα δεν αναβάλλεται ο αγώνας. Βάλαμε πάνω από τέσσερα κρούσματα για να μπορεί να αναβληθεί ένα παιχνίδι».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy