“Δεν κατέληξε η σύσκεψη και θα συνεχιστεί αύριο, το ζητούμενο είναι να εφαρμόζεται το πρωτόκολλο”

Στον Super Sport FM 104.0, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, για τα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες στο Κυπριακό ποδόσφαιρο λόγω Covid-19.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σύσκεψη στο Υπουργείο: «Δεν κατέληξε η σύσκεψη και θα συνεχιστεί αύριο. Δεν θα προβούμε σε ανακοινώσεις αυτή τη στιγμή. ΚΟΠ και Υπουργείο επεξεργάζονται μια σειρά από μέτρα με έμφαση στην πρόληψη. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο στις 9:00 και ακολούθως θα προκύψουν ανακοινώσεις. Θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα θέματα και όταν ολοκληρωθούν θα πούμε περισσότερα πράγματα. Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Μπήκαν επί τάπητος κάποια πράγματα, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο».

Για το ότι έχουν ξεφύγει τα πράγματα: «Ο προβληματισμός είναι έντονος και δεδομένος. Το πρόβλημα της πανδημίας δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά είναι ένα πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο».

Για το ότι υπάρχει σύγκρουση στο πρωτόκολλο: «Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση στα πρωτόκολλα. Το θέμα είναι αυτά που αναφέρονται στο πρωτόκολλα, να εφαρμόζονται πιστά. Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως εξαιρετικό και πλήρες. Το ζητούμενο, είναι η κάθε ομάδα και ο καθένας να το εφαρμόζουμε πιστά χωρίς χαλαρώσεις χωρίς εκπτώσεις και χωρίς εφησυχασμό».

Για το ότι έγινε τεστ μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και αν πρέπει να γίνονται τεστ πριν από κάθε παιχνίδι: «Βάσει του πρωτοκόλλου δεν προβλέπεται τεστ πριν από κάθε αγώνα. Μόνο στην αρχή ήταν τα τεστ για να έχουμε μια γενική εικόνα. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πότε πρέπει να γίνονται τεστ. Είναι πολύ δύσκολο να γίνονται τεστ πριν από κάθε αγώνα, σε κάθε ομάδα, σε όλες τις κατηγορίες.  Είναι τεράστιο κόστος να υποβάλλονται σε τεστ κάθε βδομάδα. Αυτό που είναι συζητείται είναι να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος. Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα περάσουν από τεστ, όλες οι ομάδες Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας, αλλά και οι ομάδες της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου που αγωνίζονται στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ. Ο καθένας πρέπει να έχει την ευθύνη να λειτουργεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Για τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί και τον χρόνο που πιέζει: «Δεν υπάρχει απόφαση για αναβολή οποιοδήποτε άλλων αγώνων του Εθνικού και της Νέας Σαλαμίνας, πέραν από αυτούς που ανακοινώθηκαν. Θα υποβληθούν σε νέα τεστ και θα δούμε πως προχωράμε. Τη δεδομένη στιγμή, οι αναβολές αφορούν τους αμέσως επόμενους αγώνες. Υπάρχει θέμα με τις ημερομηνίες, όμως θα βρούμε τις λύσεις. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο θεσμό του κυπέλλου. Το σημαντικό είναι να μην υπάρξουν επιπλέον προβλήματα. Δεν θα το κλείσουμε. Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε. Ο κορωνοϊός μας έχει διδάξει ότι δεν μπορείς να προβλέψεις με βεβαιότητα την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα διακοπής του πρωταθλήματος. Τι θα γίνει σε μια βδομάδα, σε ένα μήνα δεν ξέρει κανένας. Είναι όλα ρευστά, γιατί η πανδημία μας έχει επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα».

Για το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων και την 6η αγωνιστική λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό: «Οι υγιείς ποδοσφαιριστές των ομάδων, θα περάσουν από τεστ, θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση την ερχόμενη βδομάδα».

Θα έχουμε νέο πρωτόκολλο; «Δεν γνωρίζω. Το σημαντικό είναι να εφαρμόζεται το πρωτόκολλο, πλήρως και από όλους. Έχουμε ομάδες που περνούν δύσκολες καταστάσεις και αν κάτι πήγε λάθος, το ζητούμενο είναι να μην επαναληφθεί. Είναι σημαντικό να γίνει πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy