Καραγιάννης: Δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, χειραψίες και μέτρα που δεν πάρθηκαν η αιτίες του κακού

Σε μη τήρηση του πρωτοκόλλου οφείλονται οι δύο μεγάλες αλυσίδες της Λάρνακας, αυτές της Νέας Σαλαμίνας και του κέντρου στις Φοινικούδες, τόνισε μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.  Ειδικά για την Νέα Σαλαμίνα ο κ. Καραγιάννης είπε πως το Υπουργείο γνωρίζει πώς ξεκίνησε το πρόβλημα και αν θέλει μπορεί  το ίδιο το υπουργείο να το πει. Όσο αφορά το κέντρο στις Φοινικούδες ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο σε χειραψίες που συνήθιζαν στο συγκεκριμένο κέντρο.

Ενδεικτικά ο κ. Καραγιάννης επισήμανε:

Για τα κρούσματα στη Λάρνακα:

Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών και όταν ερωτηθούν τα θετικά πρέπει να δηλώσουν όλες τις πιθανές επαφές που είχαν  τις τελευταίες ημέρες πριν διαγνωστούν.

Για την Νέα Σαλαμίνα:

Κάτι έγινε που έφερε  τον ιό στη Νέα Σαλαμίνα. Γνωρίζει το υπουργείο τι έγινε και αν θέλει να σας πει το ίδιο. Ήταν από ανεύθυνη πράξη, πέραν από την μη τήρηση των μέτρων που αφορούσαν στον περιορισμό.

Δύο από τις μεγάλες αλυσίδες στη Λάρνακα οφείλονται σε μη τήρηση των πρωτοκόλλων.

Η μητρόπολη Κιτίου δεν ευθύνεται για την αλυσίδα εκείνη.

Η δεύτερη περίπτωση που παραβιάστηκαν τα μετρά  αφορούσαν τις Φοινικουδες  και τις χειραψίες που συνηθίζονταν στο συγκεκριμένο κέντρο.

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να μην τα αγνοούμε ειδικά όταν είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

Για την ανάγκη νέων μέτρων στη Λάρνακα

Προς το παρόν δεν φαίνεται η ανάγκη για νέα μετρά στη Λάρνακα. Αν τις επόμενες ημέρες σβήσουν οι αλυσίδες δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

Όσο αφορά Ελλάδα και Βρετανία:

Η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου δεν κοιτάζει μόνο τον ολικό αριθμό των κρουσμάτων αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και αρκετοί άλλοι παράγοντες  και όχι μόνο ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων.

Δειτε το βίντεο των δηλώσεων Καραγιάννη ΕΔΩ 

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy