Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα…

Ανησυχητική εξακολουθεί να είναι η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να σημειώνουν αριθμό «ρεκόρ» και τις ΜΕΘ να πιέζονται.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα, εκ των οποίων τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται έτσι στα 15.595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
Τα 2.618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κικίλιας: Έχουμε 99 κενές κλίνες στην Αττική
«Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι το Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προχωράμε», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy