Η πιό…ταξιδεμένη σανίδα σερφ βρέθηκε στις Φιλιππίνες μετά 8.000 χλμ

Όταν ο Ντάγκ Φάλτερ, ένας Αμερικανός σέρφερ που λατρεύει να «δαμάζει» τα μεγάλα κύματα, έπεσε από την σανίδα του στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης, δεν μπορούσε να φαντασθεί πως αυτή θα έκανε ένα ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων (!) για να εντοπισθεί στις Φιλιππίνες.

Πέρασαν δύο χρόνια, από τότε που ο Φάλτερ έχασε την σανίδα του στην Waimea Bay, ένα πολύ διάσημο σημείο της Χαβάης για τους σέρφερ. Και πρόσφατα την βρήκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εντοπίσθηκε στο νησί Sarangani, που βρίσκεται νότια του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων και σε απόσταση μεγαλύτερη από 8.000 χιλιόμετρα από την Χαβάη.

Ο άνθρωπος που βρήκε την… πολυτιαξιδεμένη σανίδα, είναι ο Τζιοβάνι Μπρανζουέλα, ερασιτέχνης σέρφερ, δάσκαλος σε τοπικό δημοτικό σχολείο.

«Όταν την είδα στην εικόνα, δεν μπορούσα να το πιστέψω, νόμιζα ότι ήταν αστείο», δήλωσε ο 35χρονος Φάλτερ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) μέσω του Zoom.

Πριν από λίγους μήνες, ο Μπρανζουέλα αγόρασε αυτήν την σανίδα από έναν γείτονα για 2.000 πέσος (σ.σ. 35 ευρώ). Η σανίδα είχε υποστεί αρκετές φθορές, όταν βρέθηκ από Φιλιππινέζους ψαράδες τον Αύγουστο του 2018, επιπλέοντας στην ανοικτή θάλασσα, έξι μήνες μετά την… εξαφάνισή της. Παρά τις… κακουχίες, στην σανίδα ήταν εμφανές το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας (σ.σ. Lyle Carlson).

Ο Φιλιππινέζος δάσκαλος έκανε κάποια έρευνα στο Facebook και έστειλε στο “shaper” (σ.σ. τον κατασκευαστή του σκάφους) μια φωτογραφία της σανίδας. Και στην συνέχεια, ο Κάρλσον μοιράστηκε την φωτογραφία στο Instagram, αναφέροντας τον Φάλτερ.

«Ήταν μία σανίδα του σερφ από τη Χαβάη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε στο AFP ο 38χρονος Μπρανζουέλα.

Οσον αφορά στον Αμερικανό σέρφερ, σκοπεύει να ταξιδέψει στο μικρό νησί των Φιλιππίνων για να ανακτήσει την σανίδα του, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αυτή η σανίδα, σήμαινε πολλά για εμένα εξ΄ αιτίας όλων αυτών, που κατάφερα να κάνω μαζί της», σχολίασε ο Φάλτερ, ο οποίος άρχισε να κάνει σερφ, πριν από περίπου 15 χρόνια στην Φλόριντα, ενώ στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Χαβάη.

Μάλιστα, ο Φάλτερ θέλει να δώσει στον Μπρανζουέλα ως… αντάλλαγμα, μία σανίδα για αρχάριους και να τον φιλοξενήσει προκειμένου να του κάνει μαθήματα δωρεάν, την ώρα που συγκεντρώνει χρήματα για το σχολείο του δάσκαλου από τις Φιλιππίνες.

«Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα, προκειμένου να πάω στις Φιλιππίνες και να κλείσω την ιστορία», δήλωσε ο Αμερικανός σέρφερ και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα ήταν ένα ωραίο τέλος, να τον μάθω πως να κάνει σερφ»…

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy