Παραδοχή Παπαχαραλάμπους για τον ύποπτο αγώνα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Αντρέας Παπαχαραλάμπους μίλησε στην ιστοσελίδα Goal.com.cy για το παιχνίδι Ανόρθωση – Απόλλων το οποίο διέταξε έρευνα.

Η ιστοσελίδα μας σας ενημέρωσε νωρίτερα για το όλο θέμα, δείτε ΕΔΩ .

Αναλυτικά τι ανάφερε στην ιστοσελίδα Goal.com.cy ο πρόεδρος της Επιτροπής:

«Εμείς σχολιάζουμε μόνο το ύψος του ποσού που αφήνει το σκορ (3-1) και αυτό το συνδυάζουμε με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το οποίο εμείς το είχαμε αντιληφθεί το γεγονός γιατί παρακολουθούμε τους αγώνες. Αμέσως ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς και τα όργανα του εξωτερικού και περιμένουμε να μας στείλουν τα ποσά που παίχτηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όμως, σαν Επιτροπή είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τον αγώνα καθότι μόνο το βίντεο που μας έστειλαν και παρακολουθώντας τις δηλώσεις του προπονητή της Ανόρθωσης να επέμβουμε άμεσα. Ήδη εκδώσαμε τρεις κλήσεις και ανάλογα με το τι θα μας πουν θα εκδώσουμε αρκετές άλλες, τις οποίες δεν θα επιληφθούμε εμείς αλλά θα ζητήσουμε συνδρομή από την Αστυνομία».

Έχουν κληθεί ήδη τρία άτομα για κατάθεση; Επικοινωνήσαμε με την Ανόρθωση και δηλώνουν άγνοια… «Έχουν κληθεί τρία άτομα».

Ποιοι έχουν κληθεί; «Τα ονόματα δεν μπορούμε να τα λέμε, αλλά έχουν κληθεί τρία άτομα και ενδεχομένως να μας οδηγήσουν σε πολύ περισσότερα, ανάλογα με το τι θα μας πουν. Πιθανόν, παίρνοντας τη στοιχηματική δραστηριότητα να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα».

Έχετε κάποια ενημέρωση για αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα; Στις δηλώσεις σας στο ΚΥΠΕ που αναφέρονται ως ανακοίνωση της Επιτροπής αυτό σημειώνεται: «Εάν είναι “υπάρχει έντονη στοιχηματική δραστηριότητα” είναι λάθος, “εάν υπάρχει” είναι το σωστό. Αναμένω τα αποτελέσματα γιατί το σκορ 1-3 άφηνε 29/1».

Δηλαδή δεν έχετε κάποια ένδειξη ότι υπήρχε αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε αυτό το σκορ απ’ ότι μας λέτε; «Όχι, περιμένουμε να μας στείλουν από το εξωτερικό αν υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότατα».

Από την στιγμή που δεν έχετε ενημέρωση για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα πως οδηγηθήκατε στο συμπέρασμα να κρίνεται ως ύποπτο ένα παιχνίδι; Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό που κάνατε; «Έχουμε το βίντεο και το τι αφήνει το σκορ 3-1 σε ένα παιχνίδι».

Ναι, όμως το 5-1 σε ένα άλλο παιχνίδι είναι λογικό να αφήνει περισσότερα χρήματα. Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να διασύρεται ανθρώπους και σωματεία; «Εμείς δεν είμαστε επιτροπή για την στοιχηματική δραστηριότητα, εμείς είμαστε επιτροπή για την προστασία του Αθλητισμού. Ένας αγώνας χειραγωγείται όχι μόνο με στοιχηματική δραστηριότητα, χειραγωγείται με χίλιους τρόπους. Για παράδειγμα, χωρίς να συμβαίνει, μπορεί να δώσουν λεφτά σε τρεις παίκτες για να διαμορφώσουν ένα σκορ. Δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα το προστατεύσω. Για όνομα του Θεού, είναι ένας λόγος περισσότερος να είμαστε προσεχτικοί σε αυτά. Τα τελευταία χρόνια, στα πρωταθλήματα όλοι οι αγώνες είναι καλουπωμένοι».

Έχετε στοιχεία για αυτό που λέτε κ. Παπαχαραλάμπους; Ήρθαν πάνω από 180 κόκκινοι φάκελοι τα τελευταία χρόνια όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα από τις έρευνες που έγιναν: «Εκεί με τους κόκκινους φακέλους για να είμαστε δίκαιοι είχε λιγότερα εργαλεία η Αστυνομία και επίσης αυτά τα πράματα τα ερευνούν άνθρωποι που είναι μέσα στο πετσί του αθλητισμού».

Τι σας ώθησε να αρχίσετε έρευνα για το παιχνίδι; «Το βίντεο με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης στο πέναλτι και η αντίδραση του κ. Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου. Εάν δεν διατάζαμε έρευνα θα μας έλεγαν ότι κυκλοφόρησε ένα βίντεο δεν τον είδατε;».

Το συγκεκριμένο βίντεο όμως ο καθένας το βλέπει με δικό του μάτι. Μπορεί ο τερματοφύλακας να προσπάθησε να «ψαρέψει» στην ποδοσφαιρική διάλεκτο τον αντίπαλο: «Ναι, να έρθει να μας πει αυτό το πράγμα».

Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης είναι από αυτούς που κλήθηκαν για κατάθεση; «Ο τερματοφύλακας όχι, μετά θα πιάσουμε ποδοσφαιριστές».

Με την ίδια λογική κ. Παπαχαραλάμπους γιατί δεν διατάξατε έρευνα για άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής που τερματοφύλακας ή ποδοσφαιριστής υπέπεσαν σε τραγικά λάθη και έκριναν αποτέλεσμα; «Εμάς εκείνο που μας ξένισε είναι το να κατευθύνει ένας ποδοσφαιριστής τον άλλο τι θα κάνει. Επήλθε μια κατεύθυνση».

Μας πώς μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά αυτό το πράγμα; «Μα δεν το λέω αυτό, εγώ λέω μακάρι να μην επαληθευτώ. Εγώ ερωτώ ένα πράγμα, εάν δεν το κάναμε θα μας κατηγορούσαν ότι δεν επεμβήκαμε. Τραγικά λάθη γίνονται. Ξεχωρίζουμε το αφύσικο με το φυσικό. Αν μας πει ότι είναι φυσικό το λάθος εγκαταλείπουμε».

Ούτε η ΚΟΠ έχει κάποια ενημέρωση. Έχετε μιλήσει με την Ομοσπονδία; Πώς είναι η διαδικασία; «Όχι, γιατί τα στοιχεία που είχαμε εμείς για να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης τα στείλαμε εμείς αυτεπάγγελτα στην Αστυνομία και την ΟΥΕΦΑ».

Εσείς διαθέτετε τους μηχανισμούς για να γνωρίζεται εάν υπάρχει αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε ένα παιχνίδι; «Εμείς παρακολουθούμε τα παιχνίδια και εάν περιπέσει κάτι στην αντίληψη μας τότε ζητούμε περισσότερα στοιχεία. Έχουμε το αυτεπάγγελτο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy