ΠΑΣΠ και ομάδες Β΄κατηγορίας

Δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε σήμερα(15/9) από τον ΠΑΣΠ με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές των μικρών κατηγοριών, λόγω των ελλείψεων στα γήπεδα που απορρέουν από το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι ακατάλληλες ώρες έναρξης των αγώνων.

Στη διάσκεψη βρίσκονταν οι αρχηγοί και ποδοσφαιριστές των ομάδων της β’ κατηγορίας, ενώ έγινε ανάλυση από τον ΠΑ.Σ.Π. για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το θέμα της προστασίας της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Από πλευράς ΠΑΣΠ αρχικά ο Λοΐζος Χρυσοστόμου είπε:

“Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την πετυχημένη ιδέα του respect Footballers που κατάφεραν να αφυπνίσουν μερικούς όπως και τις ποδοσφαιρίστριες όσο αφορά την θερμική καταπόνηση. Το Σάββατο για παράδειγμα, όταν οι παίκτες βγήκαν για ζέσταμα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των αθλητών. Το cooling break γίνεται πάλι κάτω από τον ήλιο. Επειδή είχαμε 2-3 περιστατικά με θερμοπληξία φτάσαμε σε δολοφονικά όρια. Και δεν ξέρω τι θα πουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καμία σχέση με κάποιο εργαζόμενο που εργάζεται ήδη υπό σκιά”.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης στις δικές του δηλώσεις ανέφερε:

 

“Από Σεπτέμβρη 2011 ο ΠΑΣΠ ζητά την αλλαγή στην ώρα έναρξη των αγώνων. Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο. Είναι ανεπίτρεπτο να ορίζονται σε τέτοιες ώρες παιχνίδια. Το περασμένο Σάββατο ο δείκτης δυσφορίας βρίσκονταν στον δείκτη καύσωνα. Η ΚΟΠ είχε προειδοποιηθεί από το Υπουργείο Εργασίας. Είχαμε περιστατικά με ποδοσφαιριστές που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες. Ο ΠΑΣΠ έχει κάνει καταγγελία. Είναι ξεκάθαρο ότι παραβιάζεται η νομοθεσία γιατί κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Το πρωτόκολλο παραβιάζεται συνεχώς λόγω της ακαταλληλότητας των αποδυτηρίων. Ο ίδιος ο κ. Κούμας επιβεβαίωσε ότι έλαβε 1 εκ. δολάρια από τη FIFA. Εάν η χορηγία δεν χρησιμοποιηθεί στα τεστ που θα χρησιμοποιηθούν; Κανένας δεν γίνεται να κάνει εκπτώσεις στη ζωές των αθλητών”.

Από πλευράς των παικτών ο Αντώνης Παναγή είπε:

“Ένα κύριο πρόβλημα είναι πως στις πρώτες αγωνιστικές καλούμαστε να αγωνιστούμε σε υψηλές θερμοκρασίας. Στο ημίχρονο του Οθέλλος-Αγία Νάπα ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του. Ζητήσαμε από την ΚΟΠ με επιστολή να παρατείνει την πρώτη αγωνιστική όμως δεν εισακουστήκαμε. Δεν μας στάλθηκαν ακόμα οι μπάλες που έπρεπε να σταλούν πριν δύο μήνες. Δεν μας έγινε ο απαραίτητος έλεγχος για να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια για το θέμα του κορωνοιού. Ας μας παρέχουν τα απαραίτητα για να μπορούμε να παίζουμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι”.

Ερώτηση προς τον Νεοφυτίδη για το πως θα αντιδράσει ο σύνδεσμος:

“Μια πρώτη αντίδραση στάθηκε με την μονόλεπτή σιγή. Κάναμε την καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας. Κάποιοι μέσα στην ΚΟΠ δεν θέλουν να συνεργαστούν. Τους προκαλώ να καθίσουν 1,5 ώρα με τα κουστούμια τους στον ήλιο και να δούμε αν θα παν νοσοκομείο ή όχ锨.

Για τα τεστ κορωνοιού:

“Αυτό δείχνει πόσο τραγικοί είμαστε. Πως θα αφήσουν την Τετάρτη τις ομάδες της Α΄ Κατηγορίας που έκαναν τεστ να παίζουν με ομάδες της Β΄ Κατηγορίας που δεν έκαναν τα τεστ;”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy