Εντός των ημερών καταθέτει ο Παπασταύρου

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας για τον αθλητισμό, Αντρέας Παπαχαραλάμπους, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Σταύρου Παπασταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τις αναφορές Παπασταύρου: «Εμείς έχουμε υποχρέωση γιατί δεν ξέρουμε ποια είναι τα παράγωγα αυτής της δήλωσης, να καλέσουμε και τους δυο για κατάθεση. Αν διαπιστώσουμε στις καταθέσεις πως δεν άπτεται στις δικές μας αρμοδιότητες θα το παραπέμψουμε εκεί που πρέπει».

Αν θα κληθεί για κατάθεση: «Θα γίνουν καταθέσεις και για το χθεσινό και για τις προηγούμενες δηλώσεις. Θα ήταν σωστό να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για καταγγελίες».

Για τον Κώστα Χριστοδούλου: «Είναι θέμα διερεύνησης αυτό και υπάρχει διοικητική ποινή, προστίμου κλπ κλπ. Έχουμε υποχρέωση να ερευνήσουμε τα πάντα. Θα θέσουμε τα πάντα επί τάπητος. Τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται και δεν είναι όπως παλιά».

Για τα 33 σωματεία που διερευνώνται τα οικονομικά τους: «Ξεκίνησε η διαδικασία και συλλέγουμε υλικό απ’ τα σωματεία που πρέπει και εκεί που χρήζει περαιτέρω διερεύνηση θα υπάρξει».

Για το “μαύρο χρήμα” που ακούμε πως κυκλοφορεί στο ποδόσφαιρο: «Είναι οι ατζέντηδες, τα συμβόλαια, τα διπλά συμβόλαια, τα τηλεοπτικά, τα στοιχήματα. Όλα μαζί συνθέτουν μια εικόνα που δεν είναι η καλύτερη. Τώρα που μπορούμε να παρακολουθούμε τα στοιχήματα, όλοι πρέπει να προσέχουν. Είναι το ίδιο σύστημα όπως της ΟΥΕΦΑ και έχουμε και το δικαίωμα να ζητήσουμε ένα παιχνίδι να μην διεξαχθεί».

Για το κεφάλαιο των Ισπανικών αρχών: «Δεν έχει έρθει ο φάκελος ακόμη και περιμένουμε… Δεν έχει μπει στο ψυγείο. Είμαστε καθημερινά σε εγρήγορση».

Για το γεγονός πως σε μικρές Ομοσπονδίες υπάρχουν στρεβλώσεις: «Δυστυχώς υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Θα το δούμε με τον αρμόδιο υπουργό και πιστεύω πως οι ομοσπονδίες πρέπει να είναι προσεκτικές. Στον αθλητισμό πρέπει να προσφέρεις δωρεάν και να μην είναι επάγγελμα».

Αν χρειάζεται να βγει ο οποιοσδήποτε Παπασταύρου δημόσια για να διερευνήσει κάτι: «Αντίθετα. Οι δηλώσεις δεν βοηθούν την επιτροπή γιατί επικεντρώνεται ο κόσμος εκεί, ενώ υπάρχουν άλλα χίλια που πρέπει να απασχολούν. Αυτή τη στιγμή όπως είπε πως ο Καραβίδας ζήτησε κάτω απ’ το τραπέζι, θα μας το έλεγε σε κατάθεση και εκεί μπορούμε να δράσουμε».

Για τη συνεργασία με την ΚΟΠ: «Ήταν μια απ’ τις μεγάλες εκπλήξεις για εμένα γιατί ο κύριος Κούμας έστειλε επιστολή και δήλωσε έτοιμος για κατάθεση. Υπάρχει αρκετή συνεργασία και είμαι αισιόδοξος».

Για τον Ανδρέα Σοφοκλέους: «Θα γίνει δεύτερη κλήση αλλά να ξεκαθαρίσω πως ουδέποτε αρνήθηκε να μιλήσει και να δώσει κατάθεση».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy