Χειροβομβίδες, ρουκετοβόλα, καλάσνικοφ: Το θαμμένο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην Καστοριά (vid,pics)

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιαρματικό ρουκετοβόλο με 16 κεφαλές, 2 υποπολυβόλα, 3 πολεμικά τυφέκια, τύπου καλάσνικοφ, 79 αμυντικές χειροβομβίδες και 25.920 φυσίγγια.

Εικόνες και βίντεο από το οπλοστάσιο που βρέθηκε χθες Παρασκευή θαμμένο σε χώρο αποθήκευσης στην Καστοριά, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιαρματικό ρουκετοβόλο με 16 κεφαλές, 2 υποπολυβόλα, 3 πολεμικά τυφέκια, τύπου καλάσνικοφ, 79 αμυντικές χειροβομβίδες και 25.920 φυσίγγια.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας.

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκε το εξής πολεμικό υλικό: 

αντιαρματικό ρουκετοβόλο ( RPG ),
16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου ( RPG ),
79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα,
3 πολεμικά τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV,
2 υποπολυβόλα, τύπου type – 50 ,
4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type – 50,
25.920 φυσίγγια,
80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων,
16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου ( RPG ) και
9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου ( RPG ).
Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και κατάσχεση του προαναφερόμενου πολεμικού υλικού.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

skai.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy