ΠΑΟΚ: Όταν κοιτάς από ψηλά… μοιάζει η Τούμπα ζωγραφιά…! (vids)

Ο «ασπρόμαυρος ναός» των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων συμπληρώνει σήμερα 61 χρόνια «ζωής» και το gazzetta.gr κάνει μια βόλτα στα στενά της Τούμπας απ’ τα ψηλά!

Φιλοξενεί μια από τις σπουδαιότερες ατμόσφαιρες γηπέδων παγκοσμίως. Η φημισμένη και ξακουστή Τούμπας, το «σπίτι» του ΠΑΟΚ, γιορτάζει σήμερα την 61η επέτειο του. Για τη δυναμική της έχουν γραφθεί πολλά, έχουν ειπωθεί διθύραμβοι, τις έχουν αποδοθεί «τίτλοι» και τιμές από αντιπάλους.

Η αξία της παραμένει διαχρονική, αλλά πρέπει να τη ζήσεις έστω μια φορά από κοντά, για να τη μάθεις καλά.

Για τον ΠΑΟΚτσή, ο δικός του ποδοσφαιρικός «ναός» δεν παύει να είναι πρώτα απ’ όλα συναίσθημα, άλλωστε όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Τούμπα θα συνεχίζει να αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης. Ένας καμβάς ασπρόμαυρων εικόνων και αναμνήσεων, από μικρά παιδιά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Στο χορτάρι της μάγεψαν παικταράδες,Κουϊρουκίδης, Λέανδρος, Παπαδάκης, Γιεντζής, Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Ιωσηφίδης, Ζαγοράκης, Γκαρσία, Βιεϊρίνια. Γενιές ολόκληρες. Πέρασαν το κατώφλι της μύθοι της μπάλας, ο Κρόιφ, ο Μαραντόνα, ο Ρουμενίγκε κι δεκάδες άλλοι, όλοι τους υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της.

Το «παράσημο» που της… κόλλησε ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της θρυλικής Τούμπας, για κάποιους πολύ μεγαλύτερη κι από τις «κούπες» που παρέλασαν σε «ασπρόμαυρα» χέρια και γιορτάστηκαν από χιλιάδες φίλους του.

Ως παίκτης της Νάπολι το 1988 ο τεράστιος Ντιέγκο έπαιξε μπροστά σε 45.000 κόσμο και στο φινάλε της αναμέτρησης για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ υποκλίθηκε στο μεγαλείο των ΠΑΟΚτσήδων.

Για το γήπεδο-θρύλο της πόλης όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μέλλον. Βλέπετε μοιάζει να βρισκόμαστε στην τελική ευθεία επίλυσης όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων προκειμένου να γίνει πράξη το όραμα και η υπόσχεση του Ιβάν Σαββίδη προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την κατασκευή της «Νέας Τούμπας», ενός υπερσύγχρονου γηπέδου αντάξιου της ιστορίας του μεγαλύτερου συλλόγου της Βορείου Ελλάδας!

Για την ιστορία της έχουν γραφτεί πολλά, ειδικά στο gazzetta.gr σχεδόν τα πάντα, όπως και για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με τη «Νέα Τούμπα».

Γι’ αυτό είπαμε, να σας πάμε μια βόλτα από ψηλά εκεί απ’ όπου, όντως, η Τούμπα μοιάζει με… ζωγραφιά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy