Προδρόμου και εκπαιδευτικές οργανώσεις βάζουν κάτω το Πρωτόκολλο για διευκρινίσεις

Προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχουν θέσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, πραγματοποιείται στις 10 σήμερα το πρωί, συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, με τους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και τη δρα Ζωή Δωροθέα Πανά.

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν ορισμένες ιδιαίτερες πτυχές του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, που θα εφαρμοσθεί στα σχολεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιαστούν στα σχολεία και στη Μέση Γενική και στη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, όπως και στη Δημοτική, τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η Μέση Γενική και Μέση Τεχνική θα έπρεπε να επιστρέφουν στα θρανία σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για να διασαφηνιστούν προηγουμένως πλήρως όλα τα ζητήματα υγειονομικής προστασίας και αυτό είναι το ζητούμενο κατά τη σημερινή συνάντηση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως στη σημερινή συνάντηση θα διευκρινιστούν κάποια ζητήματα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχουν θέσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και όπως το ζήτησαν οι ίδιες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να έχουν και την απευθείας συνεννόηση με κάποιο μέλος της επιδημιολογικής ομάδας.

Σημείωσε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, εκτός των άλλων εργασιών (διαχωρισμός σε τμήματα, διανομή βιβλίων, κοινοποίηση του προγράμματος), θα γίνει ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ανέφερε, επίσης, ότι από τη Δευτέρα θα διανέμουν σε όλους τους γονείς, στις περίπου 100.000 οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία, ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, «που μας έχουν υποδείξει το Υπουργείο Υγείας, οι Ιατρικές Υπηρεσίες», ότι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να παρακολουθούν και οι ίδιοι την υγεία των παιδιών τους .

«Επομένως, η συζήτηση που θα γίνει σήμερα ανάμεσα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την Δρα Πανά αφορούν πρώτο συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τα Πρωτόκολλα, για παράδειγμα πώς ακριβώς εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα στα εργαστήρια, κατά πόσο οι προσωπίδες αντί της μάσκας είναι η λύση την οποία θα χρησιμοποιούμε εκεί όπου χρειάζεται η επαφή, για παράδειγμα, για παιδιά που έχουν ακουστικά προβλήματα ή στη λογοθεραπεία. Θα διευκρινιστούν τέτοια πράγματα συν κάποιες άλλες ερωτήσεις τις οποίες έχουν υποβάλει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες δεν είναι αρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας να δώσει διευκρινήσεις και κρίνουμε ότι θα είναι καλύτερο, όπως το επιθύμησαν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, να έρθουν σε άμεση επαφή με ένα μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, η οποία επιδημιολογική ομάδα έχει δώσει και τις κατευθύνσεις στα σχολεία», πρόσθεσε.

Η κα. Πανά, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «το γνωρίζουμε από την προηγούμενη σχολική χρονιά ότι ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα, -η άλλη ήταν η Δρα Κολιού-, που είχαν κάνει τα επιμορφωτικά σεμινάρια για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους των γονέων, συνοδούς της ειδικής εκπαίδευσης, κ.λπ».

Πηγή:ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy