Κίρζης για Ενσούε, προϋπολογισμό, ΟΦΗ και άλλα πολλά

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, βρέθηκε φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM 95.0 σχολιάζοντας τον προγραμματισμό της ομάδας, τη νέα σεζόν, το κεφάλαιο Εμίλιο Ενσούε, τα οικονομικά της εταιρείας και άλλα πολλά.

Αναλυτικά: 

Για το πρωτάθλημα και τη σεζόν: «Ήταν πολύ παράξενοι οι τελευταίοι μήνες ένεκα της πανδημίας. Ευτυχώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα και μπήκαμε πίσω σχεδόν στην καθημερινότητα μας. Είχαμε την ισοπαλία με τη Δόξα όμως η ομάδα σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος με περισσότερες ομάδες και περισσότερα παιχνίδια».

Για τον προϋπολογισμό: «Είναι σίγουρα μειωμένος ο προϋπολογισμός μας σίγουρα, όμως δεν σημαίνει πως ποιοτικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην ομάδα γιατί και οι ποδοσφαιριστές έχουν κατανοήσει τα νέα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Πλέον ζητούν πολύ πιο ευκαταφρόνητα συμβόλαια».

Για την ενίσχυση: «Συζητάμε με τον προπονητή. Ο στόχος είναι να γίνουν κάποιες κινήσεις αλλά μόνο αν βρούμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές και είναι στα οικονομικά πλαίσια. Θεωρώ πως κάποια κίνηση σίγουρα θα γίνει. Δεν ξέρω για αριθμό αλλά αν βρούμε θα τους κλείσουμε».

Για τον Γιάκολις: «Δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία».

Για τον Ενσούε: «Παρόλο που είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα λάθη και πιθανότατα απ’ τα πιο ακριβά λάθη που έκανα, σήμερα νιώθω πολύ χαρούμενος και ξαλαφρωμένος που αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει και δεν είναι στο Κολόσσι. Θα σταθώ σε ένα μέρος των δηλώσεων, ότι ήταν εκτός πλάνων. Ήταν απ’ τις λίγες αλήθειες που είπε. Ήταν εκτός πλάνων και θα πω τους λόγους. Στην τελευταία προπόνηση στις 15 Μαΐου που είχε η ομάδα, ο ποδοσφαιριστής τραβούσε βίντεο τους συμπαίκτες του, τους προπονητές και απειλούσε πως η ομάδα δεν τηρά τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό και θα έδινε το βίντεο στον δικηγόρο του για μηνύσεις. Έχει σημασία η ημερομηνία μιας και ήδη κάναμε 6 προπονήσεις, αλλά στην τελευταία θυμήθηκε πως δεν τηρούμε το πρωτόκολλο, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Ήταν ξεκάθαρο πως επειδή αντιλήφθηκε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινούσε θα έχανε κάποια λεφτά και ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί για μετά. Ο προπονητής μετά με έπιασε τηλέφωνο και μου είπε πως απ’ τη στιγμή που χρησιμοποιεί τους παίκτες και το προσωπικό για δικό του όφελος δεν έχει θέση στην ομάδα. Του είπα Σωφρόνη, είμαι μαζί σου. Στη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μου είπε πως δεν ενδιαφερόταν να μείνει στη ομάδα, ενώ είπε και αρκετές προσβολές που δεν είναι της ώρας. Μας είπε πως θα κάνει τέσσερις προτάσεις για τη διακοπή του συμβολαίου. Του είπα εντάξει. Στην επόμενη συνάντηση και αφού κτύπησε την πόρτα όλων των μεγάλων ομάδων και δεν βρήκε ανοικτή πόρτα, ζήτησε να μείνει. Του είχα πει πως δεν ο Απόλλωνας δεν είναι παίξε γέλασε, και του είπα ότι δεν πρόκειται με αυτή την συμπεριφορά και την νοοτροπία να αγωνιστεί ξανά. Υπάρχει συμφωνία για την αποζημίωση και συζητούμε με τους δικηγόρους μας, αλλά κανένα ποσό όσο και να είναι δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να θυσιάσουμε το καλό της ομάδας. Αυτά τα άτομα και αυτές οι νοοτροπίες δεν χωράνε στο Κολόσσι».

Για τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Περικλή: «Χωρίς να έχω γνωρίσει όλους τους ανθρώπους του ΟΦΗ, νιώθω πως θα πάμε ταξίδι στο σπίτι μας. Ήδη είχαμε επαφές για τον Σελίμοβιτς, για τον Σαρδινέρο, είναι φυσικά ο Περικλής και το αίσθημα που έχω είναι αυτό που πρέπει να υπάρχει. Είμαστε 90 λεπτά αντίπαλοι και μόνο αυτό. Ανυπομονούν και αυτοί για το παιχνίδι».

Για την κλήση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή: «Δεν θα σχολιάσω την κλήση του Ομοσπονδιακού προπονητή. Αυτό που μπορώ να πω για τον Σακέτι είναι πως κάναμε τα διαβήματα για να πάρει το διαβατήριο και αυτό θα γίνει σύντομα. Αν ήμουν εγώ πάντως προπονητής και μπορούσα, αυτόν τον ποδοσφαιριστή σίγουρα θα τον καλέσω».

Για τη διαιτησία: «Ξέρετε την άποψη μου. Νομίζω πρέπει να κάνουμε υπομονή. Θα έρθει και το VAR. Η άποψη μας είναι πως αν οι Κύπριοι ενισχυθούν με ξένους θα ήταν το καλύτερο. Είναι δύσκολο όμως τώρα».

Για το έλλειμα που παρουσιάστηκε πέρσι και ήταν περίπου 4 εκατομμύρια: «Και πριν δυο χρόνια που είχαμε πλεόνασμα 600 χιλιάδες έλεγαν πως είχαμε λεφτά και δεν ξοδεύουμε. Είναι η απώλεια της Ευρώπης την περσινή σεζόν, υπήρχαν και ψηλά συμβόλαια. Σίγουρα μειώσαμε τον προϋπολογισμό, και ο Απόλλωνας πηγαίνει μια χαρά οικονομικά».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy