Ξεκίνησε με ισοπαλία η ΕΛΛΑΔΑ

Η ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με ισοπαλία (0-0) στην Σλοβενία την πορεία της στο Nations League, παραμένοντας αήττητη υπό τον Τζον Φαν’τ Σχιπ και δείχνοντας ότι είναι στο σωστό δρόμο…

Συνολικά θετικά μηνύματα συνεχίζει να «στέλνει» η Εθνική ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Δέκα μήνες μετά το τελευταίο επίσημο ματς και τις τρεις σερί νίκες στα προηγούμενα προκριματικά του Euro, η Ελλάδα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης τις υποχρεώσεις της στον Γ’ όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League. Απέναντι στην επίσης ανανεωμένη Σλοβενία, στο Στάδιο «Στόζιτσε» της Λουμπλιάνας, η Εθνική μας ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κράτησε εύκολα τους Σλοβένους μακριά από τα καρέ του Μπάρκα και είχε τις περισσότερες καλές στιγμές για ένα γκολ.

Παράλληλα όμως φάνηκε επίσης ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ώστε να φτάσει σε ένα σταθερά καλό επίπεδο. Ως προς το τελικό 0-0, είναι ένα αποτέλεσμα που σίγουρα βοηθά την Εθνική μας για τον στόχο της 1ης θέσης του ομίλου, στο δρόμο για την άνοδο κατηγορίας στο Nations League και φυσικά τον απώτερο σκοπό της πρόκρισης στα τελικά του επόμενου Μουντιάλ.

Ανέβηκε μετά το 25′

Ως προς την εικόνα του ματς, στο ξεκίνημα η Σλοβενία ήταν αυτή με τη μπάλα στα πόδια, ενώ αντίθετα η Ελλάδα πίεζε στα 2/3 του γηπέδου. Μετά το δεκάλεπτο ανέβηκε η Εθνική και προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, επιχειρώντας συχνά μακρινές μπαλιές στην πλάτη της σλοβενικής άμυνας, χωρίς ιδιαίτερα αποτέλεσμα. Γενικά σε αυτό το πρώτο μισό του πρώτου μέρους παίχτηκε ένα γενικά άτσαλο ματς και από τις δύο ομάδες, με εκατέρωθεν πολλά λάθη, κακές επαφές με τη μπάλα και χωρίς πολλές καλές επιθετικές ενέργειες, ομαδικές ή ατομικές. Η μάλλον νωχελική εικόνα των διεθνών μας στο διάστημα αυτό αλλά και η τακτική της Ελλάδας που αρχικά θέλησε να περιορίσει την επιθετικότητα των Σλοβένων, οδήγησε σε ένα παιχνίδι με αργό τέμπο και χωρίς καθαρές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Μετά το 25′ αντίθετα άρχισε να πατά την αντίπαλη περιοχή η Εθνική μας αφού βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και έγινε γενικότερα ένα κλικ πιο σβέλτη στις κινήσεις της, κερδίζοντας και την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι και το φινάλε του αγώνα, με ελάχιστες… εξάρσεις των Σλοβένων στο διάστημα αυτό.

Έφτασε κοντά με Λημνιό

Μέχρι το δεκάλεπτο υπήρξαν δύο εκατέρωθεν σουτ από Παυλίδη και Βέτριχ που δεν απείλησαν τους δύο γκολκίπερ, ενώ στο 15′ η Σλοβενία είχε μια επικίνδυνη επίθεση που ανακόπηκε από την ελληνική άμυνα. Ένα λεπτό αργότερα παραλίγο να ανοίξει το σκορ για την Ελλάδα με αυτογκόλ σε κακό διώξιμο του Μπλάζιτς, μετά από αντεπίθεση της Ελλάδας και φάση διαρκείας στα καρέ του Όμπλακ. Από εκεί και πέρα, στο 26′ ο Γιαννούλης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει με προβολή την εξαιρετική ενέργεια του Λημνιού ενώ και στο 29′ ο Όμπλακ μπλόκαρε το τακουνάκι του Παυλίδη από εξαιρετική θέση.

Επόμενη μεγάλη φάση για την Ελλάδα ήταν αυτή του 52ου λεπτού όταν ο Όμπλακ και πάλι μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Λημνιού. Στα επόμενα λεπτά της επανάληψης, οι δύο ομάδες δοκίμασαν την τύχη τους από μακριά χωρίς επιτυχία, ενώ στο 81′ ο Σιόβας σπατάλησε μια καλή φάση αφού ξαφνιάστηκε όταν του στρώθηκε η μπάλα και δεν έκανε καλό σουτ. Στο φινάλε του αγώνα πια, το 86ο λεπτό, η Σλοβενία βρήκε τη μεγαλύτερη φάση της στο ματς, όμως ο Ζίβετς υπό την πίεση του Σιόβα αστόχησε από κοντά.

Το τελικό σφύριγμα του Σκοτσέζου ρέφερι έφερε και τις τέσσερις ομάδες του ομίλου να έχουν από 1 βαθμό, αφού στο άλλο ματς, Μολδαβία και Κόσοβο έμειναν στο 1-1. Πλέον, επόμενη υποχρέωση για την Ελλάδα είναι την Κυριακή (6/9) στο Κόσοβο.
Σλοβενία (Ματίας Κεκ / 4-4-2): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλία, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78′ Κούτερ), Ρεπ (52′ Ζίβετς), Βούκσιτς (61′ Ζάιτς), Σπόραρ.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ / 4-2-3-1): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87′ Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76′ Φούντας).

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy