Ανακοίνωση από τον ΠΑ.Σ.Π για την λιποθυμία και δεύτερου ποδοσφαιριστή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΠ σχετικά με το δεύτερο περιστατικό λιποθυμίας λόγω ζέστης ποδοσφαιριστή σε πρόσφατο φιλικό αγώνα.

Η ανακοίνωση: 

Η λιποθυμία λόγω της έντονης ζέστης ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ποδοσφαιριστή σε πρόσφατο φιλικό αγώνα, ο πρώτος ξένος σε ομάδα της Β΄ κατηγορίας και ο δεύτερος ομάδας U19, θορύβησε έντονα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.). Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Συνδέσμου προς την ΚΟΠ εδώ και χρόνια, δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά την πρακτική του ορισμού της ώρας των αγώνων κατά τις περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.
Παρά τα δύο πρόσφατα περιστατικά και το γεγονός ότι επικρατεί καύσωνας αυτή την περίοδο στην Κύπρο, οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας της σεζόν 2020/21, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, ορίστηκαν πρόσφατα με ώρα έναρξης στις 4:30 μ.μ.! Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός πως έχουν προγραμματιστεί το ερχόμενο τριήμερο φιλικά παιχνίδια με ώρα έναρξης τις 4:00 μ.μ. και 4:30 μ.μ.!
Με αυτό ως αφορμή, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου 2020 συνάντηση του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π., με τους εκπροσώπους όλων των ομάδων της Β΄ κατηγορίας και με αντιπρόσωπους της Γ΄ κατηγορίας, του πρωταθλήματος ΣΤΟΚ και του Γυναικείου, με θέμα τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αθλητές από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν την ώρα των αγώνων.
Στη συνάντηση, ο εκτελεστικός πρόεδρος κ. Σπύρος Νεοφυτίδης ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το Υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με την εργασία σε ανοικτούς χώρους κατά την περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημέρωσε τον ΠΑ.Σ.Π. ότι ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές οι ίδιες απαγορεύσεις που ισχύουν και για τους άλλους εργαζομένους σε ανοικτούς χώρους.
Οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο πως σε πολλά γήπεδα της Β’ Κατηγορίας δεν υπάρχουν κλιματιστικά στα αποδυτήρια, ενώ το πρόβλημα για αυτούς ξεκινάει πολύ πιο πριν από την έναρξη του αγώνα αφού όταν αγωνίζονται στις 4:30 μ.μ., καλούνται να βγουν για προθέρμανση από τις 3:45 μ.μ..
Ο ΠΑ.Σ.Π. κάλεσε τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες να μην βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αποδεχόμενοι να παίζουν ποδόσφαιρο υπό θερμοκρασίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία τους και πως θα είναι έτοιμος ο Σύνδεσμος σε περίπτωση που ο μη γένοιτο συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό, να στηρίξει το μέλος του έναντι στη Διοργανώτρια Αρχή και το Σωματείο του, επιφυλάσσοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν μέτρα αντίδρασης στον παράλογο ορισμό των αγώνων υπό έντονο ήλιο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως αξιοποιηθεί από τον ΠΑ.Σ.Π. η απαγόρευση του Υπουργείου Εργασίας για εργασία υπό έντονη ζέστη και γίνουν οι ανάλογες καταγγελίες σε όσους παραβούν αυτή την οδηγία. Ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει και στην ετοιμασία σχετικών επιστολών προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών και Προπονητών, ζητώντας τους να στηρίξουν την προσπάθεια, ως άτομα που επίσης υποχρεώνονται να εργαστούν υπό έντονη ζέστη.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Για χρόνια στον ΠΑ.Σ.Π. φωνάζουμε για το συγκεκριμένο θέμα και έχουμε κουραστεί από τη μη ανταπόκριση των αρμόδιων. Όμως θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να αντιδρούμε, με αποκλειστικό στόχο την προστασία της υγείας των αθλητών. Καλούμε την ΚΟΠ σε συνάντηση για να επαναξιολογήσουμε την όλη κατάσταση, έτσι ώστε να μην ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών. Ενημερώσαμε τον ΚΟΑ γραπτώς όπως αποκλείσει τη χρήση των γηπέδων του σε συγκεκριμένες ώρες. Τονίσαμε επίσης στα μέλη μας ότι ο Σύνδεσμος θα είναι δίπλα τους για οτιδήποτε χρειαστεί στο θέμα αυτό».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy