Τροποποιήσεις στο Πρωτόκολλο ΚΟΠ – Πότε αναβάλλεται ένας αγώνας

Έχουν εγκριθεί οι πιο τροποποιήσεις/προσθέσεις στο πρωτόκολλο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων της ΚΟΠ. Μέσω των τροποποιήσεων, διευκρινίζεται πότε αναβάλλεται ένας αγώνας.

Οι τροποποιήσεις προέκυψαν μετά από διαβουλεύσεις της ιατρικής ομάδας της ΚΟΠ με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά:

Αναβολή ενός αγώνα
Ο αγώνας αναβάλλεται στη περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στην λίστα Α και Β της ομάδας Ανδρών του Σωματείου, σε περίοδο εντός 7 ημερών.  Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο αν προσκομιστούν προ του αγώνα αρνητικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Θετικό κρούσμα
Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για 14 μέρες, και για να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας θα πρέπει να παρουσιάσουν 3 αρνητικά τεστ με διάστημα 5 ημερών το ένα από το άλλο. Υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει περάσει την ίωση να εξακολουθεί να έχει θετικό αποτέλεσμα σε τεστ κορωνοϊού, χωρίς αυτός να είναι πλέον μεταδοτικός ή να παρουσιάζει συμπτώματα, σε αυτή τη περίπτωση,  (μετά την παρέλευση τουλάχιστον 14 ημερών από την πρώτη θετική εργαστηριακή εξέταση) το άτομο παραμένει σε απομόνωση για ακόμη 1 μέχρι 2 εβδομάδες και η απομόνωση αίρεται νοουμένου ότι υπάρχει ιατρική βεβαίωση ότι το πρόσωπο αυτό έχει περάσει και έχει πλέον αναρρώσει από τον ιό και δεν παρουσιάζει άλλα προβλήματα υγείας.

Συμπτώματα.
Ποδοσφαιριστής ή/και μέλος της Προπονητικής ομάδας ή/και μέλος της υποστηρικτικής ομάδας που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό κλπ. θα πρέπει άμεσα να ενημερώνει τον προσωπικό του ιατρό/ιατρό της ομάδας για εξέταση και οδηγίες, θα πρέπει να απομονώνεται για 5 ημέρες. Την 5η μέρα θα πρέπει να υποβάλλεται σε διαγνωστικό τεστ COVID-19 και στην περίπτωση που είναι αρνητικό θα επιστρέφει στις δραστηριότητες της ομάδας. Νοείται ότι όσοι είναι θετικοί στον ιό, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ακολουθούνται τα πιο πάνω.

Επαφές.
Προπονήσεις: Όσες Ομάδες έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ποδοσφαιριστή ή/και μέλος της προπονητικής ομάδας ή/και μέλος της υποστηρικτικής ομάδας τους, η προπόνηση τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ.  Όσα μέλη της Ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για 7 μέρες (Τα μέλη της ομάδας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να περάσουν οι 7 μέρες και να περιοριστούν μόνο στις μετακινήσεις για σκοπούς προπόνησης). Οι προπονήσεις της ομάδας για την περίοδο των 7 ημερών θα είναι κεκλισμένων των θυρών, και οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος θα προπονούνται σε ξεχωριστή ώρα από τους υπόλοιπους Ποδοσφαιριστές. Την 7η μέρα, θα πρέπει να διενεργηθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ σε όλη την ομάδα. Νοείται ότι όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία.

Αγώνας: Για τις επόμενες 14 μέρες από το τελευταίο θετικό κρούσμα, όλες οι επαφές θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστές ή/και Προπονητές ή/και μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των ομάδων που είχαν θετικό κρούσμα και εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία, για να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο φύλλο αγώνος και  συμμετοχή στον αγώνα θα πρέπει να παρουσιάσουν στον Διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα, βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ που διενεργήθηκε εντός 24 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι Διεθνείς διαιτητές που διαιτητεύουν αγώνα σε κράτος που εμπίπτει σε κατηγορία Γ κατά την επιστροφή τους, δεν τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες αλλά:

•Υποβάλλουν διαγνωστικό τεστ COVID-19 πριν την επιστροφή τους στη Κύπρο το οποίο έχει γίνει 72 ώρες πριν την άφιξη τους.
•Υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ COVID-19 κατά την άφιξη τους στο Αερολιμένα Λάρνακας.
• Περιορισμός στις άσκοπες μετακινήσεις και τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης για τις επόμενες 7 ημέρες.
•Υποβολή διαγνωστικού τεστ COVID-19 μετά από 7 ημέρες της επιστροφής τους ή και υποβολή αρνητικού τεστ πριν την έναρξη του εγχώριου αγώνα που θα διαιτητεύσουν .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy