Στο “Γεντίκουλε” 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της 17ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε ΟΦΗ και Απόλλωνα. Η UEFA επισημοποίησε την ώρα που θα ξεκινήσει ο αγώνας για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEL.

Η οπαδική ιστοσελίδα του ΟΦΗ επίσης gentikoule.gr, αναφέρει πως ο αγώνας με τον Απόλλωνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί κανονικά στο Ηράκλειο, παρά το τοπικό lockdown που επεβλήθη στην πόλη, λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο:

Οι πληροφορίες επικαιροποιούνται συνεχώς λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που γίνεται και γιατί η οδηγία της ΟΥΕΦΑ φέρνει ηρεμία για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η αλήθεια είναι πως η χθεσινή είδηση με την επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Ηρακλείου προκάλεσε κάποιες αμφιβολίες γιατί ήταν (και είναι) κάτι εντελώς καινούργιο που δεν το έχουμε ζήσει στην καθημερινότητα μας. Ωστόσο τα δεδομένα αλλάζει η ΟΥΕΦΑ και η οδηγία που υπάρχει από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία προς όλες τις κατά τόπου Π.Ο. Η ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρη πως πρόβλημα στην διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού μπορεί να δημιουργηθεί μόνο εφόσον υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού εντός ομάδων. Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη στα παιχνίδια του πρώτου προκριματικού γύρου. Χώρες που έχουν γενικό lock down όπως ο Κόσοβο ή η Αλβανία, τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Από την στιγμή που δεν υπήρχαν κρούσματα εντός των ομάδων, τα παιχνίδια (για παράδειγμα) της Κουκέσι με την Σλάβια Σόφιας ή του ΑΠΟΕΛ στο Κόσοβο, έγιναν κανονικά καθώς δεν υπήρξε κρούσμα σε καμία από αυτές.

Όσον αφορά τα τοπικά lockdown, η ΟΥΕΦΑ δίνει το ελεύθερο στις ομάδες να διεξαχθούν τα παιχνίδια στις έδρες τους και από την στιγμή που εκείνες παίρνουν άδεια καταλληλότητας τότε δεν τίθεται κανένας λόγος για αλλαγή έδρας. Κατά συνέπεια, από την στιγμή που το “Γεντί Κουλέ”, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πάρει το “οκ” από την ΟΥΕΦΑ τότε το παιχνίδι της 17ης Σεπτεμβρίου θα γίνει στο Ηράκλειο. Τα τοπικά lockdown, επιπλέον, δεν υποχρεώνουν κλειστά αεροδρόμια – ακόμα και στην Ουγγαρία που τα σύνορα έχουν κλείσει, το παιχνίδι της Βίντι πραγματοποιήθηκε κανονικά την περασμένη Πέμπτη.

Η συγκεκριμένη οδηγία της ΟΥΕΦΑ διώχνει το άγχος από την πλευρά του ΟΦΗ ενώ το άλλο σημαντικό, είναι η “επικαιροποίηση” που γράφουμε παραπάνω, σε σχέση με όσα γράφαμε χθες είναι ότι ο ΟΦΗ είναι επαγγελματικός σύλλογος, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος υποβάλλονται συστηματικά σε τεστ κορονοϊού και όλοι στον σύλλογο λειτουργούν κανονικότατα. Οι προπονήσεις διεξάγονται κανονικά και όχι σε γκρουπ 9 ατόμων (όπως υποχρεώνονται τα ερασιτεχνικά σωματεία), οπότε επειδή τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, προσώρας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την διεξαγωγή του παιχνιδιού του Europa League κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy