Με καύσωνα ποδαρικό ο Σεπτέμβρης… Στα ύψη ο υδράργυρος

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Στα νότια παράλια θα πνέουν παροδικά το απόγευμα, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί παροδικά το απόγευμα, στα δυτικά και στα νότια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται στα ορεινά και στο εσωτερικό ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού, νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, ωστόσο θα παραμείνει πιο ψηλά από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο και μικρή περαιτέρω άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί γενικά και πάλι αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy