Άκης Αγιομαμίτης: ΟΦΗ και Απόλλωνας οι ομάδες της καρδιάς του

Η ομάδα του Απόλλωνα κληρώθηκε κόντρα στον ΟΦΗ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με τον αγώνα να είναι εκτός έδρας.

Αν εξαιρέσουμε τους τρεις πρόσφατα γνωστούς στον Απόλλωνα που πρόσφατα μετακόμισαν στο Ηράκλειο, Περικλής Παπαπαναγή, Σελίμοβιτς και Σαρδινέρο υπάρχει και ένας πιο παλιός που σύνδεσε το όνομα του με τις δύο ομάδες.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των δύο ομάδων Άκη Αγιομαμίτη.

Ο Άκης Αγιομμίτης εντάχθηκε στον Απόλλωνα το 1973 με προπονητή τότε στις Ακαδημίες τον Λοϊζο Μαύρο και αυτός που τον καθιέρωσε ήταν ο Όσκαρ Χολτ.

Ο Άκης Αγιομαμίτης έπαιξε στον Απόλλωνα από το 1973 μέχρι 1979 ως βασικός στόπερ όπου ξεχώρισε για το αγωνιστικό του πάθος την δύναμη και τη ψυχή που έβγαζε σε κάθε παιχνίδι.

Το 1979 ο Αγιομαμίτης θα μετακομίσει στην Κρήτη και τον ΟΦΗ. Έπαιξε στον ΟΦΗ μέχρι το 1986 κάνοντας μεγάλη καριέρα.

Επιστρέφει το 1986 στην Κύπρο και τελειώνει την καριέρα του στον αγαπημένο του Απόλλωνα λόγω προβλήματος στη μέση. Τελευταίο του παιχνίδι ήταν ο τελικός Κυπέλλου.

Μετά το τέλος της καριέρας του ακολούθησε την προπονητική πρώτα ως βοηθός του φίλου και πρώην συμπαίκτη του στον ΟΦΗ Άγγελ Ιορτανέσου στην Ανόρθωση. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy