Με εννιά ομάδας σε τέσσερις φάσεις το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ BASKET LEAGUE

Στην νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα συμμετέχουν εννέα ομάδες, οι οποίες θα είναι οι ίδιες με την προηγούμενη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα θα είναι: ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, ΑΠΟΠ Πάφου, ΕΘΑ Έγκωμης, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Κεραυνός Στροβόλου και Ομόνοια Λευκωσίας.

Πρώτη φάση

Η α’ φάση του πρωταθλήματος θα αποτελείται από δύο γύρους, όπου όλες οι ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους, εντός και εκτός έδρας.

Δεύτερη φάση

Η β’ φάση θα έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης θα αποτελέσουν το γκρουπ πρωταθλήματος και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα γύρο.

Παράλληλα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-9 της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης, θα αποτελέσουν το γκρουπ διαβάθμισης. Οι τρεις ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους σε ένα γύρο.

Τονίζεται πως στην β’ φάση, όλες οι ομάδες θα μεταφέρουν μαζί τους την βαθμολογία που θα έχουν μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης.

Τρίτη φάση – Ημιτελικοί & Play Out

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η γ’ φάση του πρωταθλήματος. Στο γκρουπ πρωταθλήματος θα αγωνιστούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας της β’ φάσης. Πιο συγκεκριμένα θα έχουμε τα ζευγάρια 1-4 και 2-3. Οι ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες ξεκινώντας από μηδενική βάση, θα προκριθούν στην τελική φάση.

Όσο αφορά το γκρουπ διαβάθμισης, οι ομάδες που κατά το τέλος της β’ φάσης έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-9, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την παραμονή στην ΟΠΑΠ Basket League. Η ομάδα που θα φτάσει στις δύο νίκες ξεκινώντας από μηδενική βάση, θα είναι αυτή που θα αποφύγει την διαβάθμιση στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 της σεζόν 2021-2022.

Πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες της γ’ φάσης, θα έχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πιο ψηλές θέσεις της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης.

Τέταρτη φάση – Τελικοί

Στην δ’ φάση θα αγωνιστούν δύο ομάδες. Οι νικήτριες από τους δύο ημιτελικούς της Γ’ φάσης. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες, ξεκινώντας από μηδενική βάση, θα στεφθεί πρωταθλήτρια της σεζόν 2020-2021. Πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα που θα έχει καταλάβει την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία, κατά την ολοκλήρωση της β’ φάσης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy