Αρσεναλ -Λίβερπουλ 1-1 (5-4 πέναλτι): Απανωτές… κανονιές τίτλων(video)

Η Αρσεναλ μπαίνει σε νέα εποχή. Αφού έκλεισε τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ξεκίνησε την καινούργια με αυτή του Σούπερ Καπ, επικρατώντας 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι (1-1 το ματς).

Όλα ήταν χάλια. Ώσπου ανέλαβε ο Μίκελ Αρτέτα. Και τώρα όλα μοιάζουν υπεραισιόδοξα. Στην Αρσεναλ έχουν και πάλι το δικαίωμα να χαμογελάνε. Το δικαίωμα στο όνειρο. Και μπορεί στο πρωτάθλημα να μην τα πήγαν καλά, αλλά το Κύπελλο ήταν εκεί στο φινάλε για να σώσει την κατάσταση. Η κατάκτησή του έδωσε το εισιτήριο για την Ευρώπη και την έστειλε στη μάχη του Σούπερ Καπ (Community Shield). Το πρώτο και μεγαλύτερο τεστ ικανοτήτων. Η κόντρα με την εκπληκτική πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Και το τεστ όχι μόνο ήταν θετικό, αλλά στο τέλος της έδωσε ακόμα μία κούπα. Εστω και στα πέναλτι (5-4, 1-1 κανονική διάρκεια χωρίς παράταση) οι Gunners πανηγύρισαν για 16η φορά την κατάκτηση του θεσμού (σ.σ.: μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει περισσότερα με 27).

Η Αρσεναλ μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 12′ βρήκε το γκολ. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε ωραία κίνηση και το τελείωσε με υπέροχο curler στην απέναντι γωνία. Χρειάστηκαν και δύο καλές επεμβάσεις του Αλισον, ώσπου να ανέβει κάπως η Λίβερπουλ μετά το ημίωρο. Οι Reds δεν είχαν ρυθμό, αλλά επιτέθηκαν από πλάγια. Η ισοφάριση ήρθε με πλασέ του Μιναμίνο (73′) και ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί όπου ο Μπρούστερ αστόχησε σημαδεύοντας το δοκάρι. Οι Λονδρέζοι έβαλαν όλα τα δικά τους και πρόσθεσαν στη συλλογή τους ακόμα ένα ασημικό.

Ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο!

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (πρώτη η Λίβερπουλ)

Σαλάχ    0-1
Νέλσον    1-1
Φαμπίνιο    1-2
Μέιτλαντ-Νάιλς    2-2
Μπρούστερ    2-2 (δoκάρι)
Σοάρες        3-2
Μιναμίνο    3-3
Νταβίντ Λουίζ        4-3
Τζόουνς    4-4
Ομπαμεγιάνγκ        5-4

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνεθ, Νταβίντ Λουίζ, Χόλντινγκ, Μπεγιερίν (58′ Σοάρες), Τίρνεϊ (83′ Κολάσινατς), Μέιτλαντ-Νάιλς, Ελνένι, Τσάκα, Σακά (82′ Γουίλοκ), Ν’Κετιά (82′ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Γουίλιαμς (59′ Γουίλιαμς), Ρόμπερτσον, Μίλνερ (59′ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (90’+2′ Μπρούστερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83′ Τζόουνς).

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy