Η Κύπρος διατήρησε το απόλυτο και τη 14η θέση

Έστω κι αν δύο από τα τρία παιχνίδια των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρίθηκαν στην παράταση, η Κύπρος έκανε το 4/4 και διατήρησε το απόλυτο στην τρέχουσα περίοδο, συνάμα και τη 14η θέση στη βαθμολογία πενταετίας της UEFA.

Οι τέσσερις νίκες-προκρίσεις (δύο από την Ομόνοια και μία από Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ) έδωσαν συνολικά 6.000 βαθμούς (κάθε νίκη στα μονά νοκ άουτ προκριματικά εξαργυρώνεται με 1.500 βαθμούς) που διαιρούμενοι δια των εκπροσώπων μας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ (4) δίνουν τους 1.500 βαθμούς της τρέχουσας συγκομιδής της χώρας μας.

Με αυτούς η Κύπρος έχει συγκομιδή πενταετίας 25.250 βαθμούς και παραμένει στο κυνήγι της Σκοτία (26.125), από την οποία μας χωρίζουν τρεις νίκες. Στο κατόπι της χώρας μας παραμένει κατά πρώτο λόγο η Δανία (24.500) και δευτερευόντως η Σερβία (22.750).

Αν η Κύπρος διατηρήσει τη 14η θέση ή δεν υποχωρήσει πιο κάτω από τη 15η, τότε τη σεζόν 2022/23 δύο ομάδες μας θα παίξουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μία στο Γιουρόπα Λιγκ και δύο στο νεοσύστατο Conference League.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy