Ζητούν την αναθεώρηση για χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς-Στοίχημα τα θρανία

Να εξεταστεί το ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας ζητούν οι συντεχνίες των δασκάλων και καθηγητών, την ίδια ώρα που οι Σχολικές Εφορίες τρέχουν να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ, μετέφεραν προς το Υπουργείο Παιδείας την ανησυχία τους για το κατά πόσο η χρήση μάσκας θα είναι λειτουργική, τόσο για τους ίδιους άλλα και για τους μαθητές, κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, είπε πως «είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί. Από την στιγμή που θα υπάρχει η απόσταση 2-3 μέτρων μαθητή από τον δάσκαλο, οι τελευταίοι μπορούν να μην φορούν μάσκα ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί να μιλά και να ακούγεται καθαρά».

Παράλληλα πρόσθεσε πως σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα η διαδικασία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

«Η χρήση της μάσκας είναι αναγκαία αλλά ενοχλεί εν ώρα εργασίας. Είδαμε ακόμη και πολιτικούς να μην της αντέχουν πόσον μάλλον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της αίθουσα. Μπορεί να γίνει χρήση της όταν οι εκπαιδευτικοί θα έρχονται κοντά στους μαθητές για να τους εξηγήσει κάτι», είπε .

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ο οποίος σχολιάζοντας στο SigmaLive την χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς ανέφερε πως θα ζητήσουν να εξεταστεί πιθανή αναθεώρηση της καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους.

«Πιστεύουμε πως από την στιγμή που θα υπάρχουν 2 μέτρα απόστασης από τους μαθητές δεν τίθεται θέμα ασφάλειας . Πάνω απ΄όλα για εμάς ωστόσο είναι η προστασία της σωματικής υγείας όλων μας», είπε.

Μεγάλο στοίχημα τα θρανία

Εντατικά ξεκίνησαν και οι προετοιμασίες για την έναρξη της νέας χρονιάς από τις Σχολικές Εφορίες, παρόλο που τα πρωτόκολλα μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν φτάσει στα σχολεία.

«Τα σχολεία έχουν απολυμανθεί από το προσωπικό καθαριότητας. Τα αντισηπτικά θα φτάσουν στα σχολεία εντός την άλλης εβδομάδας και τρέχουμε να καλύψουμε το εγχείρημα όσον αφορά την συναρμολόγηση των θρανίων έτσι ώστε να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων», είπε ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, Ντίνος Έλληνας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Ο κος Έλληνας εξήγησε πως  η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει όσον αφορά τα θρανία. «Ήδη καταχωρήθηκαν προσφορές από τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και σήμερα αναμένεται να καταχωρηθούν από τις υπόλοιπες επαρχίες.

«Πιστεύουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας. Είναι μεγάλο εγχείρημα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην υπάρχει έλλειψη υλικών. Θα έχουμε περισσότερα δεδομένα εντός της ημέρας και θα κρατάμε ενήμερο τον κόσμο», είπε τέλος.

sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy