Πυρ και μανία οι Τούρκοι με τα γαλλικά μαχητικά στην Κύπρο και την άσκηση «Ευνομία»

Η προσγείωση γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στη «ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου» – όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία – με το πρόσχημα μιας στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποιήθηκε με την ε/κ πλευρά, την Ελλάδα και την Ιταλία, και η ανάπτυξή τους στο νησί, είτε προσωρινά, είτε μόνιμα, αποτελεί σαφή παραβίαση των Συνθηκών του 1960, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε χθες βράδυ, παρατίθεται γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χαμί ‘Ακσοϊ ότι «με αυτή τη στάση, η Γαλλία, μη εγγυήτρια χώρα της Κύπρου, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό-ελληνικό δίδυμο που είναι οι ένοχοι της κλιμακούμενης έντασης στην ανατολική Μεσόγειο».

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά: Κάθε πρωτοβουλία που επιχειρεί να αποκλείσει την Τουρκία και τους Τ/κ στην Ανατολική Μεσόγειο θα οδηγήσει σε απογοήτευση», κατέληξε στην γραπτή δήλωση ο κ. Άκσοϊ.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy