Παραιτήθηκε ο CEO του TikTok – Μια Ελληνίδα αναλαμβάνει τα ηνία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Kevin Mayer, παραιτήθηκε, δηλώνοντας ότι το εύρος του ρόλου του ως επικεφαλής της δημοφιλούς πλατφόρμας ήταν περισσότερο από αυτό που μπορούσε να διαχειριστεί, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαμάχη με την Ουάσινγκτον.

Η απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία έρχεται λίγες μέρες μετά την κατάθεση μήνυσης εκ μέρους του TikTok κατά της κυβέρνησης Τραμπ για εκτελεστική εντολή που εμποδίζει την εφαρμογή να πραγματοποιεί επιχειρηματικές συναλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μέχρι πρότινος Γενικη Διευθυντής Venessa Pappas, ελληνίδα από την πλευρά του πατέρα της, θα γίνει η προσωρινή Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το TikTok επιβεβαίωσε την αποχώρησή του Mayer, σημειώνοντας ότι οι αυξανόμενες πολιτικές διαστάσεις του ρόλου του ως CEO «άλλαξαν σημαντικά» τις καθημερινές του ευθύνες.

Η ByteDance, η οποία κατέχει τη δημοφιλή εφαρμογή, δήλωσε ότι ελπίζει να επιλύσει γρήγορα τα εμπόδια που αντιμετωπίζει με τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι η κινεζική ByteDance θα μπορούσε να μοιράζεται δεδομένα ιδιωτικών χρηστών με το Πεκίνο και γι αυτό αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο Τραμπ μάλιστα, έδωσε διορία στην ByteDance έως τις 12 Νοεμβρίου, είτε να αποχωρήσει, είτε να πουλήσει το  TikTok.

Πηγή: RT

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy