“Τα κρούσματα της Μυκόνου πρέπει να άρχισαν οι συστοιβάδες λοιμώξεων”

Δεκαεννιά από τα τριανταεννέα συνολικά κρούσματα που ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (24/08) το Υπουργείο Υγείας, αφορούσαν άτομα τα οποία είχαν επιστρέψει από τη Μύκονο, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία. 
Μιλώντας στο SigmaLive ο Μοριακός Ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης, ερωτήθηκε για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ελλάδα ή και περιοχών αυτής από την Κατηγορία Β στην Γ. Ο δρ. Κωστρίκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση στο τραπέζι για την ώρα.
“Το διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα βρισκόταν στην Κατηγορία Α, υπήρξε εισήγηση δική μου για υποβάθμιση στην Κατηγορία Β η οποία έγινε έγκαιρα και ήταν ορθή κίνηση”, είπε στη συνέχεια.
Ο κ. Κωστρίκης εξέφρασε μεγάλη ανησυχία ωστόσο, για το εάν οι νεαροί (που εντοπίζονται θετικοί) θα αυτοπεριοριστούν.
Εάν δούμε να δημιουργούνται αλυσίδες από κρούσματα που επιστρέφουν από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει αυτόματα η χώρα ή περιοχές αυτής να υποβαθμιστούν στην Κατηγορία Γ.
Τόνισε πως αυτά αποτελούν σκέψεις του ιδίου τις οποίες σχεδιάζει να συζητήσει σε μεταγενέστερο στάδιο με τον Υπουργό Υγείας.
Εκφράζοντας την δική του άποψη για τα κρούσματα που έφθασαν από Μύκονο, σημείωσε πως ήδη εξ ορισμού πρέπει να άρχισαν οι συστοιβάδες λοιμώξεων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy