Ακόμη 9 κρούσματα σήμερα(24/8) στην Κύπρο – Πού εντοπίστηκαν

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,176 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 9 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 2,226 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
  • Από 107 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
  • Από 71 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
  • Από 612 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 160 εργαστηριακές διαγνώσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,460.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε χθες μια εισαγωγή και, ως εκ τούτου, νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Τα επιπλέον 9 κρούσματα προέκυψαν ως εξής:

  • 3 x ινχηλάτηση: Είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον διαφορετικών κρουσμάτων
  • 1 x ιδιωτική πρωτοβουλία: Πρόκειται για άτομο με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αργεντινή. Μετά την άφιξή του στην Κύπρο ανέπτυξε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εξέταση ιδιωτικά.
  •  3 x πτήσεις:

1. Το 1ο άτομο ήρθε από την Ρουμανία στις 23/8. Πρόκειται για Ρουμάνο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου. Δεν έχει συμπτώματα.

2. Τα άλλα 2 άτομα έφτασαν στην Λάρνακα από Μύκονο στις 23/8 (τα 17 που ανακοινώθηκαν πριν ήταν πτήση από Μύκονο προς Πάφο). Δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Το ένα άτομο ταξίδεψε έχοντας συμπτώματα και το 2ο άτομο είχε συμπτώματα από τις 21/8.

  • 2 x Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων

Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 2 άτομα σε θάλαμο και στη ΜΕΘ Λευκωσίας παραμένει ένα άτομο διασωληνωμένο.

Συνολικά σήμερα ανακοινώθηκαν 39 κρούσματα από 3,522 εργαστηριακές εξετάσεις. Τα 33 είναι εισαγόμενα (19 από Μύκονο, 10 από Ολλανδία, 3 από Λονδίνο και 1 από Ρουμανία), τα 3 είναι ιχνηλάτηση, το 1 είναι ιδιωτική πρωτοβουλία με ταξιδιωτικό ιστορικό και συμπτώματα και τα 2 είναι από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy