Ήξεραν για τα γήπεδα από τον Ιούνιο και δεν έκαναν τίποτα!!!

Μεγάλο είναι το ζήτημα που προκλήθηκε σχετικά με τη μη αδειοδότηση των τεσσάρων γηπέδων παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος. Σχεδόν όλοι αν όχι όλοι οι εμπλεκόμενοι το ήξεραν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Το ίδιο πράγμα με τα συγκεκριμένα γήπεδα είχε γίνει και πέρσι τον ίδιο καιρό και συγκεκριμένα στις 19 Αυγούστου το 2019 με την ανακοίνωση να λεέι:

Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ) σε συνεδρία της τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 εξέτασε τις αιτήσεις Αδειοδότησης που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των γηπέδων:

Μακάρειο Στάδιο, Στάδιο Αμμόχωστος, Τσίρειο Στάδιο, Στάδιο Τάσος Μάρκου και Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (Παφιακό).

Η ΑΑΣ, μετά από λεπτομερή μελέτη των πιο πάνω αιτήσεων, δεν έχει προχωρήσει στην αδειοδότηση κανενός από τα πιο πάνω στάδια. Οι λόγοι της μη αδειοδότησης είναι: 

1 Η παράλειψη των ιδιοκτητών/διαχειριστών των σταδίων να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τόσο της ΑΑΣ όσο και της Αστυνομίας, και

2 Η παράληψη των ιδιοκτητών/διαχειριστών των σταδίων να προσκομίσουν όλα τα αναγκαία στοιχεία και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες αρχές που απαιτούνται για την έκδοση ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των αθλητικών χώρων και για την έκδοση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Η ΑΑΣ έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές για τις παραλήψεις τους και έχει υποδείξει σ’ αυτούς τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να προλάβουν έστω και την τελευταία στιγμή να αδειοδοτηθούν τα στάδια τους.

Η ΑΑΣ, στη προσπάθεια της να βοηθήσει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, θα συνεδριάσει και την Πέμπτη 22 Αυγούστου για να επανεξετάσει τις αιτήσεις όσων θα προχωρήσουν σε ενέργειες συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της ΑΑΣ και της Αστυνομίας και προσκομίσουν όλα τα αναγκαία στοιχεία και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες αρχές.

Η ΑΑΣ σε προηγούμενες συνεδριάσεις της έχει αδειοδοτήσει το «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» και το ΓΣΠ.

Η ΑΑΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των γηπέδων ώστε να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην αδειοδοτήσει στάδια ή να προχωρήσει στην αδειοδότηση σταδίων με πολύ αυστηρούς όρους.

Ακολούθως και μετά από τρεις μέρες έδωσε άδεια, δείτε εδώ την ανακοίνωση:

Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ) σε έκτακτη συνεδρία της την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, εξέτασε τα συμπληρωματικά έντυπα που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των πιο κάτω γηπέδων:

Μακάρειο Στάδιο
Στάδιο Αμμόχωστος
Τσίρειο Στάδιο
Στάδιο Τάσος Μάρκου και
Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (Παφιακό)

Η ΑΑΣ, μετά από μελέτη των συμπληρωματικών εντύπων, έχει προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικών ασφαλείας και αδειοδοτεί με ή χωρίς όρους, όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα γήπεδα. Περιορισμοί/όροι στη χρήση των αθλητικών χώρων (κτιριακών εγκαταστάσεων), τέθηκαν για τα γήπεδα του Μακαρείου Σταδίου και του Σταδίου Τάσος Μάρκου.

Φέτος και σήμερα(20/8) 2020 παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα με όλους τους εμπλεκόμενους να το γνωρίζουν από τον Ιούνιο, να γίνονται συναντήσεις επί συναντήσεων χωρίς αποτέλεσμα και με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων να δίνει προθεσμία μέχρι και τις 30 Ιουνίου για επίλυση των προβλήματων.

Εδώ και δύο μήνες όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και κυρίως η ΚΟΠ, με τον πρόεδρο της να είναι στην Πορτογαλία για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες έβγαλαν το θέμα ξανά στη φόρα και να το ΜΠΑΜ!

“Μακαρία νήσος Κύπρος” με τον κόσμο να θέλει να δει επιτέλους ποδόσφαιρο εδώ και έξι μήνες αλλά τα γήπεδα να μην πληρούν τις προδιαγραφές!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy